tirsdag 27. november 2007

Ferieplanleggingen har begynt..

og det kan kjede vettet av de fleste som ikke er involvert i dem!

Nå gjelder det sommerferien 2008, siden både jula og påsken liksom ikke er noe tema, det er fast med palmesus, margaritas og store bifferser.. uff så ekkelt!!!

Men - altså... sommerferien!
Siden jeg er i den litt spesielle situasjonen, at jeg er gift med sjefen, som i tillegg er språkfrik, reisesjuk, og student på Blindern, så er jeg liksom litt prisgitt hans luner og lyster (uten at jeg egentlig har noe i mot det selvsagt ...)

Kinastudenten min.....
Dersom alt går bra med eksamener og slikt, så blir det Kina. Det kan jeg snakke om i timesvis. Jeg har lest et par bøker (som visstnok ikke er på topp-lista til de som er liksom skal være lærde og sånn på Kina, men som fikk meg til å gå med på å bli med, så de må være bra!) Torbjørn Færøvik har skrevet en mengde reiseskildringer fra Asia. 2 av dem står nå i min bokhylle, nemlig bøkene Kina - og Xanadu (i Marco Polos fortspor). Fantastisk lesning! Og om dette ikke er godkjent av dederre, så fikk de i hvertfall meg til å få lyst til å dra til dette rare landet!

Elvekrus
Dersom vi bestemmer oss for ikke å reise til Kina til sommeren, ja så blir det mest sannsynlig elvekrus igjen - og jeg håper inderlig at det blir sammen med Liv og Bjørn, som vi var på elvekrus med sommeren 2007. M/S Marshal Kochevoy var vårt hjem i 12 dager!

Vi hadde en fantastisk tur - og et slikt cruise ga mersmak, og Kina-studenten kunne tenke seg St. Petersburg - Moskva i en slik båt... jeg tror jeg blir med jeg? Og - tenk om Liv og Bjørn kunne blitt med og! Det hadde vært fabelaktig. Nå kan de jo både øl, stor og liten, pektopah og all ting på russisk!! Og - Per kan lese menyene, så vi er jo helt trygge på å ikke sulte ihjel!

Så - da er modus satt på reisefeber, og vi får se hvor vi havner. Om vi havner i Kina (Beijing University) så tror jeg vi får besøk....

Jeg kan nå telle til 3 på kinesisk, si hei, hade og takk. Jeg kan også si "hei, snakker du mandarin?, (akkurat som det spiller noen rolle... jeg skjønner jo ikke bæra) og i tillegg kan jeg skrive navnet mitt! Det gjør det hele litt lettere... tror jeg.

1 kommentar:

Liv Ofsdal sa...

Takk for hyggelige ord Laila!!
Det hadde vært kult om vi hadde fått et krus til å klaffe en gang til! Syns vi hadde en kjempetur til Ukraina sist sommer :)