lørdag 5. januar 2008

Kildene i databasen min... bedre og bedre dag for dag.

I dag har jeg fått ordnet opp i 8-10 "FS-kilder" (fra Familysearch) i databasen min, pluss at jeg har fått kilder på en del personer som var registrert helt uten kilder! Man lærer jo etter hvert, og i starten var jeg som så mange andre sløv (uvitende) om dette med skikkelig kildebelegg.

Akkurat det med "FS-kilder" er greit, fordi dette har jeg lagt inn med en konsekvent kildetype, med tanke på senere sjekking i originale kilder. Jeg stoler ikke på noe jeg ikke ser selv, og jeg håper og at andre sjekker det de får fra meg! Jeg kan ha lest feil, skrevet feil eller tolket feil, akkurat som andre.

Problemet er heller der det ikke er noen kilder. Blankt. Nothing. Ittno. Lurer på hva jeg tenkte når jeg reigstrerte inn en hel familie... uten noen form for henvisning til hvor jeg fant dem?

Det var nok i min lysegrønne periode! Noen kilder har også blitt borte i overgangen fra en gammel Family Tree Maker til min kjære Legacy. Heldigvis går det an å finne personer helt uten kildehenvisninger, så jeg får fikset opp i mine gamle brølere.

Så - moralen: Husk å legge inn kilder på alt du finner, uansett hvor du finner det! Og vær konsekvent, utnytt muligheten i slektsprogrammet ditt! Dersom du er konsekvent er det enkelt å finne fram, rette opp, kopiere eller gjøre andre ting med en kildehenvisning!

jaja "regge regge"

1 kommentar:

TorillJ sa...

Veldig viktig tema du berører Laila. Ville bare legge til at jeg har begynt å skrive når jeg sender fra meg materiale at det ersånn å slik i henhold til det jeg har registrert. Dette fordi det faktisk er de konklusjonene jeg har trukket, men samtidig er jeg åpen for at andre kan komme til andre resultater.