fredag 4. januar 2008

Skanna kirkebøker på nett, - bra men ikke så bra!

Arkivverkets ferdigstillelse av proskjektet Skanna Kirkebøker på Nett har fått stor omtale i landsdekkende medier, noe som også er bra for slektsforskerinteressen i landet!!

DIS-Norges leder Torill har vært på Frokost-TV og gjorde en utrolig flink framtreden, skulle ikke tro hun har gjort annet enn å være på TV! Flott jobba, Torill! Det var også flott å se Riksarkivar (og min gamle sjef) Ivar Fonnes, han har vært en pådriver for prosjektet, og det var veldig hyggelig å jobbe på Riksarkivet med de skannede kirkebøkene.

Min "ikke så bra" i forhold til dette? Jeg har liten unnskyldning for å dra til arkivene nå - nå må jeg forberede mye mer for å reise til mitt yndlings-"stas-arkiv" på Kongsberg. Dette er en institusjon med en servicegrad som fortjener mange blomster! Jeg får vel sette meg ned og forberede skifte-gjennomganger og andre typiske prosjekter som krever innsyn i original-kilder og kilder som kun finnes i stas-arkivet!

Det blir nok en Kongsbergtur utpå vinteren tenker jeg - kanskje Liv blir med og? Den slekta jeg har som er plassert i arkivhyllene på Kongsberg er nemlig felles med Liv.....

ses i "the dusty halls of wisdom"...

Ingen kommentarer: