tirsdag 29. april 2008

Inn for landing etter kurskveld 3

Da har jeg landet etter gårsdagens kurskveld, som var litt milepel for meg. Liv har litt om kurskvelden også, samt et lite bilde.

Torill har jo vært den som stort sett har tatt de foredrag/temaer som har vært forberedt, mens vi andre har vært med som innspill/sidelinje/ballvegg. Men altså, i går var det min tur til å forberede temaer til kurset, og Liv og Torill var innspillere/sidelinjeslitere/ballvegg (og Torill kokte kaffe)

Den første kvelden tar vi en presentasjonsrunde med våre kursdeltakere, der de forteller om seg sjøl, hvordan de har jobbet med slekta, programbruk osv, og selvsagt, hvilke forventninger de har til kurset. Så legger vi opp kurset til en del av ønskene til deltakerne, slik at alle får litt av det de ønsker!

Mine 2 temaer i går var

  • Arkivene (Hva finner vi hvor - og hvor finner vi hva)
  • System i sysakene (Få skoesken inn i datamaskinen)
Utfra noteringsaktivitet og spørsmål virket det som temaene falt i god jord, og tilbakemeldinger fra kursdeltakere gir meg mot til å kunne kjøre disse temaer på en neste kursrunde også - men jeg vil da ta inn noen tips jeg har fått underveis.

Det å holde kurs er en utrolig lærerik opplevelse, og vi lærer å kjenne medlemmene på en annen måte. Noen kommer oftere på medlemsmøter, andre kaster seg ut på DISchat, og flere har startet etterlysninger på Slektsforum. Så det betyr at å kurse folk - både i DISressurser og å gi dem tips og ideer til hvordan jobbe med slekt, programmer, kilder, bøker og hus, ja det hjelper dem til å få en artigere hobby og et bedre resultat!

Når vi er ferdig med runde 2, vil vi sette oss ned og evaluere - ta med det beste fra begge kursene, og igjen invitere til en ny kursrunde for nybegynnere!

Neste gang blir det klassebilde!

Ingen kommentarer: