fredag 16. mai 2008

16. mai i Sverigesgate

16 mai i Sverigesgate er en helt egen greie. Fordi nemlig i enden av gata der ligger Vålerenga Skole - småskolebygget - og rett over gata der ligger en barnehage.. masse grunnlag for barnetog!! Og - skolen har selvsagt Vålerenga Skoles Musikkorps - det korpset i byen som først kom med kule uniformer!

Jeg opplevde dette barnetoget 16 mai i fjor også! Så klok av glede, slo jeg opp alle vinduer og dører, og tårene kom allerede kvart over ni da skolekorpset donerte noen heftige trommevirvler og klingende trompetfanfarer omtrent rett under soveromsvinduet her!!

Jeg er jo selv av gammelt godt korpsmerke, begynte i skolekorpset med lakrisstang og altfor store fortenner i barneskolen. Hver gang jeg ser ei kalvbeint småjente med musefletter og klarinett tenker jeg.. åååå du skal få mye moro du jenta mi - bare du holder ut!

Jaja - nå er jeg "vaksin jinte" og kan bestemme sjøl. Som regel er det Bloody Mary og laks med eggerøre i stedet for pølser og cola - og korpsmusikken får vi intravenøst med sammen med Ringnes og Vålerenga Janitsjar i bakgården på hjørnet vårt!

Dette året blir det stille og fredelig, Persen skal lese ...

fram til vi skal til Worm og bakgården, høre på Vålerenga Janitsjar, stå på balkongen og vinke!
Rapport kommer!

1 kommentar:

Liv Ofsdal sa...

Gleder meg til å oppleve litt Vålerensk 17. mai!!....Hvis det ikke øspøser daa...men det ser ikke så værst ut faktisk (følger med på været time for time) hehe