mandag 1. september 2008

OA-møte med storfint besøk fra USA!

Drøyt 50 personer har tatt seg tid til å komme til RA i dag for å høre Blaine Hedberg fortelle om sin organisasjon og hva de har å tilby oss som leter etter våre emigranter, da særlig i Midtvesten.

NAGC har en enorm samling av både bygdebøker, kilder om emigranter, og egenproduserte databaser. De som skal til Wisconsin må innom her! Høsten 2009 håper jeg på å få dratt til Høstfesten i Minot, da blir nok turen lagt via Wisconsin!

Mye av ressursene finnes kun i dette senteret, men de gjør oppslag, og tar oppdrag fra oss nordmenn som leter og leter. Pengene de tar inn på dette arbeidet brukes til å videre føre arbeidet, så de går til en flott sak!

Liv Marit var selvsagt hjertelig til stede, da Blaine Hedberg er en sentral medarbeider i hennes nye bok som kommer nå i september (og som vil bli å få kjøpt på Slektsforskerdagen 25. oktober.

Blaine er Executive Director for senteret, og han har med seg og styreleder Dan Huebner og styremedlemmene Ellen Vollebæk,David Hardy.

Besøket ble behørig "avtakket" med møblerte DIS-OA krus, og jeg fikk presang - en treskje av pæretre, håndlaget i Wisconsin!

Kaffe med kringle og vann uten te ble servert etter foredraget, og Blaine lovet å tenke veldig positivt på en deltakelse på Slektsforskerdagen 2008, og det passer jo godt!

1 kommentar:

TorillJ sa...

Med kansellert fly ble det dessverre ikke møte på meg, men regner med at du tar høydepunktene ved en anledning Laila