onsdag 3. desember 2008

Amerika-bilder

Ny bok i hylla!
I dag har jeg satt ett nytt grått hår i hodet på mannen i huset. Jeg har kjøpt 2 nye bøker. Den ene er en "ordinær" krim-bok, men den andre! Fryd o glede!

Knut Djupedal, direktør ved Norsk Utvandrermuseum, har begått en bok som gjør noe med alle som er interessert i emigrasjonen til Amerika.

Jeg fikk boka i dag, og har bare så vidt fått bladd i den, men dette virker som et utrolig flott og vel gjennomarbeidet produkt.

Bildene og postkortene, tekstene!
Det herlige med denne boken er at Knut har latt bildene tale for seg, korte, gode og informative tekster, gode innledninger til kapitler og beskrivelser av store hendelser. Alt dette gjør denne boken til noe helt spesielt, og gjør at også de som ikke har den store leselysten, men kun ønsker å dvele ved bildene, en god porsjon lærdom og informasjon om hvordan våre slektninger hadde det i svart-hvit-fotografiets tid "over there".

Anbefales til alle som synes historiske bilder er moro generelt, og bilder av emigranter og nybyggere spesielt!

Løp og kjøp!

3 kommentarer:

Vidar Øverlie sa...

Laila, dette høres spennede og bra ut. Hvor får jeg kjøpt boka?

Petter Stene sa...

Ser ut til å være en interessant bok. Skulle ønske jeg hadde flere _kjente_ Amerika-farere... :)

Laila Christiansen sa...

Boken fåes kjøpt i bokhandelen, den er helt ny. Den var billigere på Tanum og Haugenbok.no (437,-) enn den er på Bokkilden.no (499,-.) - og det er jo greit å vite i disse tider hvor penger ikke vokser på trær.