tirsdag 30. desember 2008

Nye bøker ankommet...


Dagens dagslys-høydepunkt var ringepådøralyden, og en som sto ute på trappa ropte ohooo UPSSSSS og glede over alle gleder, pakke fra Books-A-Million! Flere bestilte bøker ankom, blant annet Elisabeth S. Mills "Evidence Explained".

Dette er bibelen for kildefreaks, og gir gode eksempler på hvordan man virkelig lager skikkelige kildehenvisninger. Etter det jeg ser i forhold til formkrav som stilles til f.eks. oppgaver og artikler som skal ha skikkelige kildehenvisninger og/eller litteraturlister, er denne boken helt unik. Dette til tross for at den er skrevet av og for amerikanere, ser det ut til at samme krav gjelder også i Europa. Jeg skal sjekke litt på dette når jeg kommer hjem, men det ser veldig bra ut. Spennende!

Boken skal være den ultimate guide, både til henvisning og sikkerhetsanalyser av kilder, noe som slektsforskeren jo stadig trenger hjelp og tips til!

Forfatteren, Elizabeth S. Mills har skrevet og oversatt tretten bøker, og over 500 artikler om blant annet historie og slektsforskning. Mer kan leses her om damen: Elizabeth S. Mills

2 kommentarer:

TorillJ sa...

Du var visst litt skeptisk til om denne boken var noe for meg. Men må jo fortelle at jeg tror nettopp det å håndtere kilder og referere korrekt til dem, er noe av det jeg har scoret bra på ved NTNU. Og der er det krav til slikt skal jeg si deg :-)

Petter Stene sa...

Dette er en kanonbra bok, og inneholder eksempler på hvordan sitere og referere til ulike typer kilder. Kildeskriveren i Legacy bruker denne boken som utgangspunkt, det er litt derfor jeg har begynt å ta den i bruk for mine kilder. Har hatt nytte for den også i andre sammenhenger, som TorillJ sier i forbindelse med studier.