fredag 21. mars 2008

Familien Walker...


Det å kikke i censuser i USA har jeg snakket om før.. det kan avstedkomme en god latter.

Denne har jeg ikke funnet selv, men fikk tips av en annen. Ikke mindre morsom av den grunn, og jeg er sikker på at det er mange i Steinrøysa som aldri har sett denne fra 1860-census i Alabama, USA.

Når Bud denger Lille Buddy og Lille Bud skulle ha lagt Least Bud og Babe Bud skriker og far Walker kjefter.... han tar seg kanskje en Bud?

Det er mange slike gullkorn i censusene, man må bare finne dem!

onsdag 19. mars 2008

DISsere tar aldri helt ferie...

Det å være på ferie har ingen ting å si når man er leder i DIS-Oslo/Akershus. Foreningen tar ikke helt ferie, ting skal jo skje også i april. Og disse tingene må "times og tilrettelegges" som Egon ville ha sagt det!

Liv og jeg har - sammen med Torill (på ski-tur) - planlagt neste runde nybegynnerkurs, og invitasjon blir sendt til alle medlemmene våre om noen dager. Så får vi se om det blir like fort fullt som vårt emigrasjon-seminar! "Emi-Semi" ble fullt i løpet av bare et par dager. Dette seminaret vil gå over en helg, samt en oppfølgingskveld uken etter. Jeg håper og tror at dette kan være en fin form for kurs, og vi har lyst til å prøve et Svea-Seminar en senere helg!

Så april blir nok trabel!
2 april går neste medlemsmøte av stabelen. Da skal vi vises rundt i det aller helligste på Riksarkivet, se på utstillinger og få høre om Wergeland tenker jeg. Jeg håper også vi fåe tid til å høre lederen i DIS-Norge og hennes visjoner, vyer, tanker og ønsker for neste periode. Det er alltid hyggelig med medlemsmøtene, å møte nye og gamle kjente.
8 april er det styremøte, og så går det slag i slag,
12-13 april er det Emigrasjons-seminar
14 april starter altså nybegynner-kursene, og
15 april vil det være åpen slektsdag på Jessheim bibliotek, noe som alltid er populært, og veldig moro! Vi vil også få foredrag om Finnskogen, Finneinnvandring og finske navn. Spennende!
22 april vil vi ha oppfølgings kveld etter emigrasjons-seminaret og
26-27 april, siste helgen i april er det Landsmøte i DIS-Norge, det er alltid kjempegøy! Møte andre tillitsvalgte fra hele landet som er like gale som en selv!

Noen som sa at DISsing er vanedannende?

fredag 14. mars 2008

Ferie-slekting

Det å være på ferie betyr visst å gjøre noe annet. Jeg gjør vel det samme som alltid, bare litt saktere, og et annet sted!

Jeg er nå på det tredje oppdraget fra MyGenealogist.com, og koser meg med å kunne tjene en slant på å gjøre noe jeg synes er utrolig moro. Jeg var veldig spent på hvordan det ville være, det å være "betalt slektsforsker" - men det har vært veldig ok!

I går møtte jeg Don fra Indiana, han er en slektsforsker på sin hals han også. Han har flere ganger vært på slektsturer til Tyskland, og har funnet slekten sin tilbake på egen hånd til tidlig 1700-tall. Det er ikke værst, og særlig når han kan dokumentere funnene sin og ha gode kilder på dem! Det morsomme var når Don spurte meg om hvilket program jeg brukte, og jeg svarte "Legacy" - da lyste han bare opp i et diiigert smil! Han var veldig fornøyd med sin Legacy, og det er jo jeg og!

Det å sitte sånn over en pils og skravle om slektsforskning er moro, uansett om man snakker om egen eller andres, slekt fra andre land eller fra eget land. Don har problemer med å kunne dokumentere hvordan hans bestefar kom seg fra Tyskland til USA, og regner med at det blir hans store høstprosjekt.

Jeg har lastet ned siste versjon av Legacy Charting Companion også, men har ikke fått tid til å teste den enda. VidarO har testet den og skriver om den i sin blogg.

søndag 9. mars 2008

USA hjelp her og hjelp der...

I går hadde jeg stevnemøte med Even - han er en av Vålerengas største sønner! Han er ikke født i Oslo, han er Hadelending, han bor ikke på Vålerenga men på Kampen.. men er han Vålerenggutt av ypperste gullmedalje? JEPP!

I minst 10 år har han vært leder i Vålerenga Historielag, og nå har han lovet å bli DISser og! Det skulle bare mangle - sånn som han driver med slektsforskning på egen og annens vegne om dagen!!

I går hadde vi vårt stevnemøte, han hadde egen slekt, og annen slekt på timeplanen! Even har vært i Unaitid Staits, og besøkt The Mid West. Han har sett postkassene i vår tid - hvor det står Oleson og Bakke, Nelson og Lee!

Even har flere tippoldeonkler, som vi skal finne styr på - og nå er det Severson familien det dreier seg om. Vi har funnet noen spor, og det er nå å satse på et par dødsattester fra http://people.mnhs.org/dci for å få tak i noen nålevende slektninger. De har satt opp prisen, fæle folka! Fra 8 USD til hele 9 USD

fredag 7. mars 2008

Hva heter du da??


Tidlig i dag fikk jeg en epost fra ei jente som driver med sin mastergrad i Navn!! Tenk det da! Å få lov til å studere, lure på, forske, leke, jobbe og lese om det vi hele tiden driver med! Navn!!

Solveig Wikstrøm er student, Seksjon for Navnegransking ved Universitetet i Oslo, og hun skal ta en mastergrad om navnevalg og identitet!

Utgangspunktet hennes er å finne ut om menneskers forhold til sine navn. Særlig i Oslo!

Så - dersom du bor i Oslo kommune, så ta en tur innom, besvar denne morsomme spørreundersøkelsen, og - følg med på DIS-O/A sine hjemmesider, Solveig kommer kanskje på vårt medlemsmøte i oktober og forteller om de foreløpige resultatene!! Bli med - og husk å si fra at du fant undersøkelsen via DIS sine sider!!

Dette er spennende - kjempespennende!


En skrei, en trapp og vips...

Skrei på Enga
I går fikk vi melding fra et vennepar om å infinne oss på Enga bar og kafe for å innta Lofotskrei med lever og rogn. Dette er ikke det jeg spiser oftest, og gubben siklet ved tanken, så vi spaserte ned i Vålerenggata 5 for å innta disse lekre retter. Skrei er liksom ikke akkurat det man oftest får servert her på Vålerenga... heldigvis har vi nå fått 2 gode restauranter på Vålerenga, slik at man ikke må dra "nedenfor bommen" for å kunne frotse i deilige retter!

Og for en mat! Utrolig deilig - med gode poteter og alt som skulle til. Et godt glass rødvin ble et selvsagt følge! Nydelig mat i hyggelig selskap en helt vanlig onsdagskveld.

Sånn skal det være ... ikke sant?

Man lærer aldri! Trappen ut fra Enga har ca 2 trinn.... pluss ett trinn! Det siste er nok et trinn man lett glemmer, jeg har glemt det før....

Legevakt....
Klokka 21 satt jeg i en rullestol på Oslo Legevakt, med skrubbsår på den det ene kne, og med høyre ankel i ispose. Etter en kjempehyggelig mottakelse med registrering og nødvendig papirarbeide, røntgen og legevisitter, var jeg servert krykker og gode ønsker i løpet av et par timer. Det var ikke brudd, "bare" en forstuelse og noen forferdelig langstrakte sener!

Så nå sitter jeg her da - hulk!
mandag 3. mars 2008

Siste kveld på Nybegynnerkurs!

Det er litt vemodig å si det, men det er i kveld siste gangen vi møter denne entusiastiske "klassen".

Torill går gjennom "Skriv slektsbok". Etter foredraget kommer nå mange interessante tanker fra deltakerne, om hvordan de har tenkt seg sin slektshistorie, hva de har lyst til å gjøre med sitt slektsforskningsmateriale.

Etterpå skal vi svare på alle de spørsmålene "elevene" våre har, før vi går over på litt immigrasjon og emigrasjon, og til slutt evaluering og kursbevisutdeling.

Dette kurset har vist oss at det fungerer noenlunde greit her i "Lakkeli". Noe bør kanksje gjøres anderledes, noen temaer bør kanskje gåes gjennom mer nøye, andre ting kan hoppes bukk over.

Vi skal i hvertfall kjøre flere sånne kurs! Dette var gøy!

lørdag 1. mars 2008

Kraft-kafe!

Da har vi hatt vårt andre oppstartskurs, og vår første registratorkafe på en gang!

18 ivrige sjeler møtte opp i Lakkegata i dag for å både hjelpe, få hjelp, lære og lære bort. Av de 18 var det faktisk 4 ikke-DIS-medlemmer (som sikkert synes vi er så trivelige at de blir medlemmer) - og av de 18 var det faktisk hele 8 som kom for å starte opp! Dette er utrolig moro!

Vi lot de som har kommet igang, som ville snakke sammen, hjelpe hverandre og bare være med sitte på kjøkkenet, og de som trengte igangkjøringskurs satt på kursrommet. Harald og Marit - våre trofaste hjelpere - ble med i kursrommet og hjalp til slik at alle følte at de fikk hjelp. Kjempeflott!! Kaffe og te - og til og med hjemmebakte kaker fra Holmestrand ble servert, og det virket som alle var veldig fornøyd.

Forvirringen var nok total når jeg og etter hvert Liv viste hvordan ting skulle være, eller ikke være, men ingen var redde for å prøve på egenhånd. Bra er det også at veldig mange av de nye ønsker å registrere fra cd, da sparer vi både kommunale penger og mange trær fra skogen!

Lykke til registratorer!