torsdag 30. oktober 2008

Englewood Genealogy Society

Jeg leser The Englewood Review når den kommer ut på nett en gang ca hver måned. Dette er en veldig lokal gratis-avis som kommer ut i vårt ferieparadis, som faktisk er en liten by hvor de fleste bor, ikke bare ferierer.

Forrige utgave (det kom ny i dag eller i går) hadde notis for Englewood Genealogy Society (EGSF) og deres neste møte i november, og det var ganske så spennende synes jeg, siden vi jo vanker der flere ganger i året! Jeg har aldri tenkt på at de har en egen Genealogy Sodciety der!

Jeg sendte en epost til lederen, Sue, og spurte om jeg kunne få lov til å komme, enten for å prate dem i senk om vår fantastiske forening, eller for å hjelpe til med slektsforskning i Norge. Og - jeg får lov å komme, for å gjøre begge deler!

Først skal jeg være med på "Christmas Party" 17. desember, for å bli litt kjent med dem, jeg tar selvsagt med meg et par skikkelige norske lakse-sider, en gravet og en røyka, samt ei flaske Aquavit (kun som en kuriositet selvsagt) Pluss at jeg har kofferten full av eventuelle ønsker på bygdebokfront, og kanskje til og med litt Nidar Julemarsipan!! Tenker noen marsipangriser kommer til å bli med på lasset fra Vålerenga til Englewood denne gangen, samt noen fine bøker om NorgeDet er så satt opp et spesialmøte med meg og de som jobber med norsk og svensk slekt mandag 5. januar på det lokale biblioteket, og leder Sue skal gjøre litt ut av novembers "Newsletter" og be folk om å komme med tilbakemeldinger og ønsker, så får vi se hva dette kan føre til. Spennende!

Møtet er satt fra klokka 1 til 3 lokal tid, altså klokka 7-9 norsk tid. Sue har lovet at vi får litt følelse med hvor mange som kommer i god tid, så da kan vi se hvor mange norske slektsforskere vi trenger å dra ut av dynene rett over nyttår!!

Det finnes en Gen.Soc. for countiet og, nemlig Charlotte County Genealogical Society, men den får vi eventuelt ta til påske.... ikke sant Liv??
Spennende!!!

Enda en liten suksesshistorie!

I går kom en dame på DISchat - Debbie fra Connecticut. Hun trengte i utgangspunktet hjelp til å finne datoer for dødsfall på sine oldeforeldre her i Oslo. Etter et par spørsmål fram og tilbake, var hun enda mer interessert i å finne nålevende slekt, da dette kunne være så nært som tremenninger faktisk!

Så jeg svingte meg rundt, og fant følgende:

1. Debbie visste at de kom til EllisIsland i 1920, så jeg fant Emigrasjonen fra Oslo i 1920 - Mor og to døtre (Jenny var Debbies bestemor). Faren hadde reist tidligere. De dro med Stavangerfjord.

2. Folketellingen for 1900 i Ensjøveien 1

3. Konfirmasjonene i Kampen kirke til alle barna ga fødselsdatoer

4. Med utgangspunkt i den yngste Einar Torleif med fødselsdato funnet i konf.listen 26.11.1894, gikk jeg så til DIS-Norges Gravminner. Her fant jeg en med riktig fødselsdato og navn, og i samme graven lå det flere personer, blant annet en person som kunne være hans kone, og en som kunne være hans sønn (Frank f. 1921). I tillegg to personer som jeg senere fant ut er hans kone Astas søsken. Asta og søsken bodde i Tøyengata i 1900-tellingen.

5. Sønnen Frank var altså født i 1921, så jeg satset på et ekteskap mellom Einar og Asta i Kampen kirke fra 1919 til 1922. Dette for å få bekreftet at den Einar Johansen jeg hadde funnet i Gravminnebasen var korrekt. Og jo, i Kampen Kirke, 2. juledag 1920 så giftet de seg, og dette var beviset jeg trengte for å være sikker på at jeg fulgte rette personer. Når de giftet seg, så var Asta bosatt i Orknøygata 4, rett borti gata!

6. En rask telefon til Gravlundskontoret for Østre Gravlund kunne så bekrefte mine funn, og de var så snille å gi meg navnet på festeren av graven. Denne personen er veldig oppe i årene, så jeg kontaktet byarkivet, og fikk navn på 2 barn til av Asta og Einar, og disse skal i dag kontaktes for å høre om de er interessert i å få en ny tremenning!!

Lett som plett!

mandag 27. oktober 2008

Slektsforskerdagen 2008 - gaveoverrekkelse

Siden jeg er i Slekts-forskerdag modus i kveld, så tenkte jeg dere kunne få se et veldig hyggelig bilde, av Elin G.L og meg, når jeg overrekker de nye bygdebøkene for Sørum i gave til Norsk Slektshistorisk Forenings bibliotek.

Norsk Slektshistorisk forening og DIS-Oslo/Akershus har fått til et fint samarbeide i Lakkegata, og vi koser oss der nå. Med et flott bibliotek som inneholder en unik samling av slektsbøker, og en stadig større samling av bygdebøker, en god og fin samling om Heraldikk og diverse annet... og så manglet de altså bygdebøkene for Sørum.

Men ikke lenger!

Siste sjauing etter Slektsforskerdagen 2008

Det står enda mye arbeide igjen etter Slektsforskerdagen, men det er av mer oppfølgings- og evalueringsvariant.

I dag har jeg vært i Lakkegata og satt på plass alle greiene. DIS-O/A Transporters sjaua og bar opp i kursrommet vårt, satte alt fint og greit i fra seg, slik at jeg som vil bestemme hvor i skapet ting skal stå, gjør det.


Med god hjelp av Liv er alt på plass, esker med bøker tømt, skilt og plakater, segl og plastlaminerte identifikasjonsskilt i hyllene sine, og ting normaliserer seg sakte. Det var en del gamle plakater som i dag fikk avskjed på gulnet papir, og en del andre greier som jeg valgte å sende til de evige søplemarker (tok en sjefsavgjørelse der ...) .

Nå er det å få bestilt nye bord, fjerne noen gamle, og så blir kursommet som en liten oase for oss slektsforskere som trenger å få inn ny lærdom, eller bare å treffe artsfrender! Ny liten pen printer ble innkjøpt til Slektsforskerdagen (billig men grei) og den skal installeres i kursrommet. Dette blir bra!

I morgen skal jeg "vaske" de nyinnmeldte (16) imot den listen over ikke-medlemmer (ca 90) og så kontakte dem alle med en hyggelig liten epost. Så får vi se, om de som meldte seg inn også fortsetter etter at de får giro, og at de som ikke meldte seg, kanskje lar seg overtale når de får vite hva de får for et medlemsskap i foreningen!

For denne foreningen har noe for seg! Bare prøv!

søndag 26. oktober 2008

Svensker og slikt...

Siden jeg har en mormor født på Hvaler av svenske foreldre, og en farfar med svensk mor, så må jeg bare innrømme at jeg er 3/8 svensk. Og - det morsomme er at mormors foreldre er fra Skee og Strømstad, havnet altså på Hvaler, og farfars mor var fra Naverstad og havnet i Oslo.

Mormors morsfamilie har knytninger til Naverstad, og jeg har funnet folk fra farfars familie som faddere på noen av slektningene til mormor! Det er kjempespennende, og en dag finner jeg nok at mamma og pappa er almenninger på flere linjer. De er nemlig ni-menninger i Ullensaker foreløpig, og pappa visste ikke at han hadde slekt i Ullensaker en gang! (Og det er der de bor i dag!)

Men altså svensker.

På vår slektsforskerdag i helgen, hadde vi besøk av en stor gjeng med "søta bror och syster", og de har blogget litt fra vårt arrangement her. Det er alltid moro å ha våre svenske kolleger på besøk på vårt arrangement i Oslo, og i sommer var Torill på besøk i Sverige på et lokalt arrangement i Tanumshede. DIS-Norge hadde også stand på den store Slektsforskardagarna 2008 i Malmø.

Torill og jeg har "drodlet litt" på bakrommet på DISchat, og har lyst til å lage et lite kurs-seminar i DIS-OA/DIS-Väst regi, kanskje leie lokaler hvor vi får plass til bra med folk, og ha god tid, vise fram hva som finnes, metoder og kunnskap! Jeg tror jeg må ta en tur i Lakkeli på søndag, når mannen i huset studerer sin russisk, og snakke litt mer med Charlott fra DIS-Väst!

Vi får se, ... se hva som ssskjer!

lørdag 25. oktober 2008

En sliten leder sier takk for innsatsen...

Da er Slektsforskerdagen 2008 et minne blott, og jeg vet at det er veldig mange som gikk hjem i dag med en fornøyd god magefølelse! Og mange (men ikke mange nok) fikk pene ord og flotte blomster! Skulle ønske jeg kunne sendt med alle som var med en liten hilsen hjem!

Det var en glede å kunne overrekke en gave til NSF, nemlig de nye bygdebøkene for Sørum, 3 store flotte bind. 2 bind til skal det bli, og jeg håper at de har mulighet til å komplettere samlingen når disse bøkene kommer!

Den siste rapporten kom klokken 17.17 på mobilen, da var det superPetterS som meldte "alt lastet opp i Lakkegata". Supersjauere PetterS, HelgeH, Truls og Trygve, pluss PengeKjell, dere gjorde en super innsats, som er utrolig viktig. Det er et pes å være transportavdeling i tillegg til alt annet!

Utstillere på veg ut av Pilestredet 35 sa takk og ga gode klemmer, og "vi ses neste år" og " supre lokaler" og "bra arrangement" og mange andre hyggelige ting. Jeg håper de også kommer med konstruktive forslag til forbedringer, hva som var veldig bra, og hva som med hell kan gjøres bedre. Mail vil bli sendt til alle i løpet av uka.

Foredragsholderne koste seg, og de roste publikum, de synes auditoriet var kjempebra, og publikum roste tilbake, utrolig bra foredrag av Marius Hellerud og Liv Marit Haakenstad. Mange var også veldig glade for Svenskestugans innslag i Auditorium 2, og dette blir nok enda mer fremtredende ved senere arrangementer, dersom TorillJ og jeg har en fot i døren.

Jeg fikk også gode tilbakemeldinger fra publikum når de kom bortom standen min, hvor de virkelig synes at det var kjempebra at det var en stor "Svenskestuga", selvom det var kø, til tider lang kø. Vi må nok begynne å sette opp tidsrammer, og få spørsmål ut på Slektsforum når vi har fått en viss pekepinn.

Vi hadde i år et "langbord" med fem gode søkepersoner - pluss Riksarkivets stand ved siden av, for søk i nettbaser, samt "Mormonerne" med 3-4 personer. Det var til tider så stor trafikk at jeg snakket med 3 personer på en gang, og hadde 2-3 i kø, men det gikk det og. Jeg vil takke Jan, Solveig og Liv, Torill (og meg sjøl) for en enorm innsats ved langbordet, det har vært et (positivt) ped fra klokka var 10.00 til 15.30!

Og når jeg ser på et av bildene som TorillJ tok, og som viser gleden når en nøtt løses etter et par intrikate søk! (Bildet er tatt av Torill, og jeg har knabbet det av henne med god samvittighet :-)

Det er alltid veldig fint å invitere de faste utstillerne om de vil være med på vårt arrangement, det er ikke nei i en eneste epost eller brev, dersom det ikke er sykdom eller annet ekstra i veien for deltakelse. Vi har blitt en slags "gjeng" nå, som blir utvidet litt hvert år, og som andre år blir litt mindre, utfra hvilket tema vi ønsker å presentere. I år var det "De som reiste ut" - Emigrasjonen fra Norge, og da var den nye og "selvfølgelige" utstilleren Norsk Utvandrermuseum. Jeg gleder meg til å sjekke ut hva de jobber med, nemlig EmiWeb et prosjekt som skal bli utrolig spennende å følge! Vi hadde også spurt et par andre "selvfølgelige" men de kunne dessverre ikke komme. Et koselig visittkort ble stukket til meg midt i et heftig søk, det var Ellen Vollebæk, styremedlem i Norwegian American Genealogical Center som kom for å hilse på! (den største gleden var at hun fortalte at hun har meldt seg inn i DIS-Norge, og at hun sannsynligvis kommer på neste medlemsmøte)

Dagens arrangement trakk til seg ca 325 besøkende, og vi fikk ca 20 nyinnmeldinger. Jeg tror nok at vi får fler, da det er mange av de som har registrert seg i besøksprotokollen som har sagt de ikke er medlem! Så - vi gleder oss til de neste 2-3 ukene, det skal bli spennende å se medlemstallet!

Frivillige OA-medlemmer har hengt opp over 200 plakater rundt i fylkene! Takk for kjempe-innsats! Det er ikke mulig å trykke opp plakater for å få hengt opp rundt i et så stort område som vårt, så der er vi helt avhengig av våre medlemmer. Og de tilbakemeldingene jeg får, gjør at dette virker som en helt ok måte å få medlemmene til hjelpe til på! Dette er 4. året vi gjør det på denne måten, vi får laget en skikkelig fin plakat, legger denne på DIS-O/A sine hjemmesider, og sender mail til alle medlemmene. Og ut i uka tar vi en kjapp loddtrekning, og så ser vi hvem av de heldige plakatprint-og-opphengerne som har vunnet et års gratis medlemskap i vår eminente forening!

Som den vågne leser kanskje ser, så har jeg ikke så mange bilder fra dagens happening, det kan ses i et positivt perspektiv, jeg hadde for mye annet å gjøre. Jeg gleder meg til å se noen av bildene som ble tatt!!

Jeg har sagt at dette er min siste SFD...

Da har utstillerne begynt å komme...

og Genit.no har solgt sin første bok (før dørene åpnet)... første kunde var selvsagt vår egen PetterS.

En stor aktivitet her, jeg kommanderer og peker, og prøver å holde maskinen på nett som best jeg kan.

fredag 24. oktober 2008

Ferdig rigga, klar til innsats!

Da har vi sjauet og bært, hengt opp og pakket ut, diskutert og blitt enig, fått alle utstillere (forhåpentligvis) på plass, og det ser veldig bra ut! Og ja, TorillJ, søplekassene er fjernet fra de stedene de ikke bør stå :) En av våre gode medhjelpere, Jan, tok kluten fatt, og vasket bord så vi kunne starte riggingen! (se den flinke karen på bildet)

Vi har 4-5 personer som skal sitte og ta imot alle, og få de fleste registrert så vi kan finne ut om vi når fram til de som ikke er medlemmer.

Vi har også en flott DIS-OA stand, hvor Kjell og PerSteinar vil stå og hjelpe folk med medlemsspørsmål, melde inn de som fremdeles ikke er medlem (kan da ikke være mange) og så har vi alle de flotte utstillerne våre! Noen er kjente og kjære, andre er med for første gang, og noen har kommet tilbake etter et partre års fravær.

Den største standen som ble rigget i dag, var Genit.no sin - hvor Liv Marit skal få lov å markedsføre sin nye bok. Den har en skikkelig solid USA-del, som jeg nå koser meg med og går gjennom med tanker om at jeg har en del faglitteratur jeg også må komme meg igjennom. Den nye boken hennes, Slektsgranskerens guide til utvandringen.... er et "must" i hyllene til den som jobber med emigrasjonen til USA særlig.


HeidiS tok "bildebehandling" på strak arm når hun så skiltet "bildeskole" - hun kommer nok til å bli kjempepopulær. Vi har jo hatt stort rom med bildeskole tidligere år. Men - sporty av Heidi, så kan hun heller kjøre en større variant neste år, når det blir planlagt slik. Heidi stiller forøvrig med Reunion, et program som ikke har vært representert på flere år.

Morgenen i morra blir hektisk, da kommer flere av utstillerne for å komme på nett, noe som ikke er det enkleste. Men vi har flere data-folk med oss, og noen av utstilleren er føre var, og stiller med bredbånd type mobile. Så dette går fint!

Dagen før dagen!

Dagen i dag blir det ikke gjort mye jobben-ting! Og, for å virkelig gjøre det umulig å gjøre jobben-ting har jeg nå pakket vekk jobben-ting-skjermen, for den må jeg ha med på Slektsforskerdagen.... så da får jeg heller bare DISse resten av fredagen.

Mye som skal fikses, men det meste er klart. Alt av plakater og foldere og flyers og handouts og utstiller-identifikasjon, sakser og tape, knappenåler og pepperkaker.... (Ja - kofferten har en boks med pepperkaker også)

Noen måtte ordne annonser (takk PetterS) og noen skal ordne blomster (takk TorillJ) noen må holde styr på foredrag (takk ToneM) og noen skal holde styr på medlemsinnmelding (takk Kjell og Trygve). Noen har ordnet nett og strøm og hus og sånn (takk VidarH) og noen kommer for å hjelpe til med alt annet (takk dere alle).

Så vi satser på at Slektsforskerdagen i Oslo i år blir en skikkelig flott greie, og med mitt yndlingstema Emigrasjon, så må det jo bli bra!

Vi setter opp en egen stand for hjelp til søking på nett, hvor vi blir 5 personer som skal hjelpe. Det blir flott. I tillegg har vi jo alle de andre utstillerne som hjelper og informerer, så alle kan få innspill og informasjon om sine slektsnøtter og annet de lurer på!

Det er gledelig å ha LDS ("Mormonerne")på plass igjen i år, de har vært borte et par år. Men nå er de altså tilbake igjen!

Trenger du hjelp? Ta med deg informasjonen du har og kom innom da vel!

tirsdag 21. oktober 2008

Åpent slektsmøte på Jessheim Bibliotek

Da har vi hatt møte på Jessheim igjen, i DIS-Øvre Romerike. Litt mindre frammøte i kveld, men det tror jeg er rett og slett på grunn av at vi ikke har greid å få til et foredrag, og 2 arbeidsmøter på rad kan være litt mye.

Men, det kom 2 personer som ikke er medlemmer, og så mye hjelp som de fikk i kveld, så blir de nok med i foreningen de og! Jeg fant en god del for den ene, og kunne bekrefte med 100% den andres funn, så dette ble bra!

Litt mer om møtet her:
http://www.disnorge.no/oa-ovrom/index.html

mandag 20. oktober 2008

Ledermøte i Slektsforskernes Hus

Da har vi hatt møte. Sjefene. Leder i NSF Håvard, leder i DIS-Norge Torill, kontorleder Mette og meg, som er leder i DIS-Oslo/Akershus.

Møtet bar frukter på flere hold, og mitt viktige mål for møtet var å få klarsignal for nye bord i kursrommet, noe som virkelig er nødvendig for å kunne få sving på aktivitetene våre. Sånn vi har det i dag, får vi plass til 14 deltakere med et nødskrik, men med nye bord, kan vi ha plass til minst 20 med god plass og pc! Så det vil si at vi kan få enda flere medlemmer på kurs, og ha enda flere aktiviteter for enda fler!

Vi diskuterte også andre viktige saker, sånn som hvordan vi skal ha et enda nærmere samarbeide foreningene i mellom, noe jeg er veldig opptatt av. Det er et fabelaktig bibliotek i Lakkegata, hvor det finnes mye vi slektsforskere har behov for. Dette må vi på en bra måte delt med våre medlemmer, og derfor er det viktig med slike møter. Ideer og ressurser må diskuteres og få vokse.

Jeg håper dette bærer frukter, og ser fram til å gå videre med et par av mine oppgaver etter møtet! Mer kommer senere om dette, dersom vi får det til!

lørdag 18. oktober 2008

Full postkasse etter høstferie!

Etter 10 dager i utlendighet, var det et bra utvalg i postkassa når vi kom hjem!

Epost-boksen er også rimelig stappfull, selvom jeg har besvart de epostene som kan sies å "haste" (all epost haster vel i dag, men jeg prøver å være litt selektiv når jeg er på ferie)

Men altså, nå var det informasjon i papirformat vi snakker om....


Det første bladet jeg skal lese gjennom er Slekt og Data. Spekket med emigrantstoff blir sengelektyre i kveld. Så fort igjennom, og det var et par interessante artikler jeg ønsker å lese litt nøye.

Jeg ser særlig artikkelen til Vidar Øverlie om emigrasjonen til New Zealand, selvom jeg ikke har noen egen familie som dro dit. Men - det er flere fra Vålerenga som dro til New Zealand, så da blir man jo interessert. Det er faktisk en liten artikkel om søstrende fra Odalsgata som dro til New Zealand i 1872, og disse har i dag kontakt med slekt i Norge takket være norske slektsforskere.

Neste blad er foreløpig pakket i plast, men synlig gjennom, nemlig Lokalhistorisk magasin fra Landslaget for Lokalhistorie. Temaet er Kulturminneåret 2009. Dette skal bli spennende, da jeg mener bestemt at Slektsforskerdagen 2009 skal ha dette som tema! Jeg har ikke satt meg inn i dette spennende temaet enda, men vet at vi skal ta det opp på vår ledersamling i slutten av november.

Blad nummer tre i haugen her er et som ikke er av de mest fancy, lysegrønt og stiftet i ryggen. Ringerike Slektshistorielag har gitt ut sitt blad i mange år, Hringariki er et av de bedre slektshistorie-bladene jeg får, og det er stadig interessant lesning om Hole, Ådal og Soknedalen der. Jeg gleder meg til å ta med de siste 2-3 årgangene på juleferie, og få tid til å lese skikkelig, og legge inn eventuelle nye slektslinjer, for å gå inn i originalkildene sjøl (dersom jeg i det hele tatt er i stand til det). Du finner en oversikt over artiklene her

Det siste bladet har ikke noe med slektsforskning å gjøre, men jeg leser det også med stor interesse. Det er bladet til Plan Norge. forsidens hovedtema ser ut til å være om barnesoldater. Dette er helt forferdelig, og jeg er stolt og glad for min fine vegg på kontoret som viser mitt planfadderbarn Judy, som jeg har fulgt fra hun var 3 år, nå er hun 10. Stor jente har hun og tvillingbroren blitt!

mandag 6. oktober 2008

Styremøte i DIS-Oslo/Akershus

Da har vi hatt styremøte i DIS-O/A, og selvom den viktigste saken var Slektsforskerdagen 2008, gikk vi også gjennom en del andre viktige ting.

For tiden er vi i det veldig praktiske hjørnet, de fleste sakene går på medlemsmøter, foredrag på historielagsmøter ute i kommunene, og kurs.

Det er utrolig bra kurs-virksomhet i foreningen vår for tiden, og kursene blir fulle før vi får sukk for oss! Vi håper at vi kan få på plass et par andre kurstyper også, og med dem, tilbud til enda flere medlemmer! Stor aktivitet gjør at vi får flere medlemmer, og flere medlemmer gjør at vi kan holde et høyere aktivitetsnivå. Vi trenger flere å dele arbeidet på, og vi trenger mer kontingentinntekt for å kunne ha flere interessante aktiviteter! Alt henger i hop.

DIS-Oslo/Akershus er i vinden for tiden, og folk kan hilse på oss på våre egne møter, eller en representant fra styret vårt på følgende steder de neste ukene:

  • 21. oktober, Jessheim Bibliotek (DIS-Øvre Romerike medlemsmøte)
  • 23. oktober, Frogn Historielag TorillJ forteller om vår forening
  • 25. oktober, Slektsforskerdagen 2008
  • 5. november, Medlemsmøte på Riksarkivet (Georg Apenes kommer og holder foredrag!)
  • 11. november, Hurdal Historielag, Laila forteller om slektsforskningens irrganger og hemmeligheter...
Og inni mellom her har vi både slektsprogramkurs og -brukergruppemøter, kurs i Photoshop Elements, og andre arrangementer. Så her er det aktivitet!

DIS-Norge har fått ny kontorleder, noe vi nå begynner å merke. For eksempel har vi nå fått statistikk på avgang/tilgang av nye medlemmer, noe vi kan bruke til å følge opp medlemsmassen på en helt ny måte! Dette blir spennende. Grete Sekretær og jeg skal nå gå gjennom listen over nye medlemmer, og de som har meldt seg ut (heldigvis er tallet positivt i DIS-O/A sin favør) - og kontakte dem med hyggelige brev og tilbud. Så får vi se hva det blir ut av det.

Lyst til å bli med???

fredag 3. oktober 2008

DISputten - medlemsbladet vårt er ute!

Da har de fleste av medlemmene våre fått DISputt i posten. Håper jeg? Den skal i hvertfall være sendt, og denne gangen ble den sendt med Apost, fort ut til folk med Putt i post!

Det har i mange år vært diskutert om vi skal gjøre som de gjør i DIS-Vestfold, hvor de kun legger ut sitt medlemsblad digitalt. I DIS-O/A har vi hatt mange runder på dette, og i de fleste rundene har papir-varianten vår vunnet.

Jeg synes det er noe helt spesielt med å få blader av papir i posten, det er ikke helt det samme å ta med data-skjermen på senga - ikke engang en flatskjerm.... men, vi kan jo skrive den ut sjøl selvsagt... det blir allikevel ikke helt det samme.

Jaja -vi får se ved neste budsjettdiskusjon!

Det er i hvertfall et flott blad vi gir ut, denne gangen med tema Emigrasjon, og halve bladet fyllt til randen med informasjon om Slektsforskerdagen 2008. Er du ikke medlem sier du? Fy! Men du kan jo komme på Slektsforskerdagen da, og melde deg inn! Gamle nr. av DISputten kan du lese her.

Redaktør for vår DISputten er LivO som du til hverdags møter på DIS-kontoret, på DISchat, eller på Biblioteket i Holmestrand.

torsdag 2. oktober 2008

God bedring, Synnøve!

Vår gode chatte- og slektsforskervenn Synnøve er igjen satt på hard prøve. Flere forskjellige sykdommer har satt henne ut av spill flere ganger de siste månedene, og nå ligger hun for andre gang på bare 4 måneder i koma.

Nevøene og niesene til Synnøve viser en utrolig hengivenhet for sin moster/faster, og kommer på chat'en vår for å holde oss oppdatert, og for å selv få selskap. De har vist en dømmekraft og ansvarsfullhet som mange andre "voksne" burde lære av!

Vi tenker på deg, Synnøve, og håper du snart igjen er å se på chat. Vær stolt av dine unge slektninger!

Gratulerer med navnedagen, Liv!


I dag har min gode venn Liv navnedag!

Navnet Liv betyr:
vern, beskyttelse, liv

Forklaring: Jentenavnet kommer fra det norrøne ordet "hlif". "hlif" betyr vern eller beskyttelse, men har i dag også betydningen liv.Samme betydning: Bjørg, Ingebjørg, Ingeborg, Hogne, Høgne, Høgni

Omlag 27 000 personer i Norge har jentenavnet Liv som første eller eneste fornavn.

Navnet med tegnspråkalfabetet: Liv

Gratulerer med dagen, gode venn!


Kilde: Norske Navnonsdag 1. oktober 2008

Godnatt Oslo!I kveld fikk jeg en hyggelig epost fra min gode venn Gro - og den var en test på min nye epostadresse.

Imidlertid - det viktigste innholdet i eposten var bildet her, tatt fra balkongen på Øvre Vålerenga...

Håper det er greit at jeg la bildet her, Gro - det er nydelig!!!

Takk. og godnatt....