søndag 4. januar 2009

Englewood Genealogical Society

Da er det snart klart for morgendagens møte i EGSF

Jeg synes det er artig å se hvordan andre foreninger jobber, og jeg var selvsagt på medlemsmøtet i foreningen 17. desember for å se hvordan de gjør. Litt anderledes enn oss, men allikevel samme interesser og aktiviteter!

Medlemsblad
En interessant ting å legge merke til hos EGSF er deres medlemsblad Timelines (du finner lenker til alle nr. på høyresiden på deres hjemmeside). Bladet er fritt å laste ned for alle. Her er det mange gode tips å lese om, også for oss nordmenn som leter etter slekt i USA. EGSF bruker ikke penger på papirutgaven av sitt medlemsblad, annet enn til å sende til samarbeidsorganisasjoner og biblioteker..

En god ide, som vi i DIS-OsloAkershus i hvertfall skal lukte litt på etter hvert, både av økonomiske og arbeidsmengde-grunner. Vi har nå en utmerket redaktør, som vi ønsker skal fortsette sitt glitrende arbeide, og det kunne til og med være aktuelt å utvide med flere utgaver i året, men da nettutgaver. Og også å utvide vår web-side med mer aktuelt slektsforskerstoff og artikler. Det skal bli spennende å se hva vi etter hvert kan få til på begge fronter.

Møtet i morgen
Det blir et lite og intimt møte i morgen på biblioteket. Vi blir mellom 6-8 personer, og alle har interesse i enten Sverige eller Norge. Noen har funnet mye sjøl, noen har fått hjelp av meg eller folk på Slektsforum Jeg kommer til å vise hvordan man registrerer seg og bruker Slektsforum og også at de er velkommen på DISchat for å få hjelp og eventuelt være til hjelp. Jeg har også forberedt litt lenker osv til de viktigste sidene på nett for både Norge og Sverige, slik at folket kan jobbe litt selv. Sverige er jo dessverre innesperret bak penge-vegger for det meste, men det finnes jo noe som kan brukes gratis. Dessuten er amerikanere jo vant med å måtte betale for å lete bla. på Ancestry.com

Så ja, morgendagen blir spennende!3 kommentarer:

TorillJ sa...

Ikke glem at vi gjerne tar dem imot som medlemmer også. Det hadde vært veldig moro

Bjarte sa...

Slik Laila. Da vet jeg hva EGSF er også. Takker for oppklaringen!!

SusannS sa...

Laila, bra att det finns en Sverigedel på Slektsforum där de kan skriva om de undrar över några svenskar.
Anbytarforum kostar ju pengar så det kan ju vara lite halvlurigt att skriva för dom där.
Sen kan du ju nämna att det finns cdskivor att söka på också i Sverige, men att de kostar pengar också.
Och du, om de nu skriver på SF så svarar jag nog inte, kan ju inte sån där utrikiska. :)