lørdag 14. februar 2009

Deichman - en undervurdert verden for oss slektsforskere!

Bildet er tatt fra mesaninen og ned (av meg) - det er gammelt, men jeg synes det er utrolig morsomt!

I dag har jeg vært på Deichman, hovedutlånet på Arne Garborgs plass. Et lite "mekka" for oss som trenger mange bygdebøker på en gang, og Internett, og skikkelige åpningstider! Innerst i Lesesalen til Venstre finner du Avdelingen Vår!

Noen bra fasiliteter på Deichmanske, fysisk eller på nett er f.eks.:
Hovedutlånet har en flott lokalhistoriesamling, dekker hele landet! Og de har en enorm mengde slektshistoriebøker, men disse står ikke framme. Dersom det er noe du lurer på, så be om hjelp til å søke, de har magasinet fullt av snadder for oss som graver etter slekt.

En annen delikatesse på Deichmanske er Adressebøkene for Oslo, disse står også i magasinet, og du må be om å få dem opp på lesesalen.

Det er helt sikkert flere flotte tjenester på Deichmanske, men jeg har ikke benyttet meg av alle. Regner med at jeg kommer tilbake mer lovprisning av andre tjenester når jeg finner dem!

Så er du i Oslo, har ledig en lørdag så har Deichman åpent til klokka 16! Det er faktisk lov å bruke biblioteket til andre ting en slektsforskning og.....
2 kommentarer:

Synnove sa...

Der tilbragte jeg minst en måned hver sommer i mange mange år menda fantes det ikke datorer men bb og slektsböker i massevis

Liv Ofsdal sa...

Ja - bibliotekene er et undervurdert sted å finne lokalhistorisk litteratur! Deichmanske er jo i en særklasse med slik litteratur fra hele landet. Men ikke minst - alle de små lokale bibliotekene rundt i landet sitter med lokalhistorie fra sine distrikter! Så - løp og sjekk ditt lokale bibliotek folkens!