søndag 29. mars 2009

Drømmenes Land

Lance Hansen har norske aner. Han bor i Cook County, ved Lake Superiour, i Minnesota. Han er lokalhistoriker og slektsforsker, og får skrå blikk av naboer og sam- bygdinger. De synes han vet for mye om seg. Han vet jo alt om folket. Vet hvor de kom fra, vet hva de kom til, og han stiller spørsmål ved alle de spennende familiehistoriene! Jeg har vært med på å rakne familie-historiene til amerikanere selv, så ... jeg skjønner hvordan Lance Hansen har det!

Lance Hansen er ikke bare av norsk avstamning og lokalhistoriker og slektsforsker, han er også "skogspurk" - Forrest Police" i Cook County (altså i Minnesota, ikke i Illinois). Han finner et nakent lik med joggesko. Og en sjokkert naken unggutt kun iført joggesko.. Ved Baragas kors, i skogen ved Lake Superior. Og de er norske!

Vidar Sundstøl er et nytt bekjentskap for meg, og jeg ble anbefalt denne boken av min kjære nabo Kari, som er like sprø som meg når det gjelder slektsforskning! Dette må du bare lese!!

Jeg har ikke kommet til enden enda , så jeg vet ikke hvordan dette slutter. men - bak på boken står det
"Sundstøl har svært gode personkarakteristikker, og beskrivelsen av naturen er så tydelig at skog, vann og himmel materialiserer seg, rent fysisk, opp fra boksidene. (...) Jeg vil garantert lese fortsettelsen.” - Anne Catherine Straume."

Resten vil jeg ikke fortelle. Dette er en utrolig bok, som alle av "min sort" må lese!
Løp og ..... kjøp eller lån!

Les om Vidar Sundstøl her: http://no.wikipedia.org/wiki/Vidar_Sundstøl

Ingen kommentarer: