tirsdag 10. mars 2009

Fra familiealbum...

Det eldste av disse bildene, er av min tippoldefar Theodor Alexander Larsen født i Fjerdingen i Kristiania i 1854. Sammen med ham på bildet er datteren Ragnhild Signe, som var født i 1877. Så da tror jeg det bildet er tatt ca 1889-1890 Kanskje det ble tatt på hennes konfirmasjonsdag i 1892? Vanskelig å si med ungdommen på den tiden. Theodor Alexander var gift med Julie Caroline Marie Johnsen, født i Rødfyllgata på Grønland i 1854. Hun døde allerede i 1888, men hadde da rukket å få 6 barn.
Det neste bildet er tatt hos samme fotograf, og det er de to yngste i barneflokken til Theodor Alexander og Julie. Det er min oldefar Torbjørn Normann f. 1883 og lillesøster Brynhild Rina f. 1886. Det bildet skal være tatt i 1889. Når Torbjørn og Brynhild ble født, bodde familien på Grønland. De er begge døpt i Grønland Kirke.

Så er det bilde av lille Birger Normann, født i Deichmansgate 2 i Kristiania i 1907. Han ble døpt i Jacob kirke, kirken i Hausmannsgata, som i dag er kulturkirke. Bildet er tatt på hans 1-års dag i 1908. Han er sønn av Torbjørn på det forrige bildet! Birger er min farfar. Birger ble i 1930 gift med min farmor Solveig Ruud, og de fikk 4 barn.

Dette bildet er også en skatt. Det er av min farfar Birger, min far Bjørn, min eldste bror Jan-Erik og hans sønn Thomas! Det bildet er tatt i 1980 på min nest yngste brors konfirmasjon. Thomas er i dag en voksen kar som fyller 30 år 3 april! og - han er onkel til lille Emma under, datter av hans søster Lisa og hennes mann Tom

Sju generasjoner i et blogginnlegg, det er vel ikke galt!?

3 kommentarer:

Liv Ofsdal sa...

Se der ja!!
Hele slekta mi på rekke og rad jo! Brynhild Rina er jo min mormor, som ikke ville fortelle oss noe om denne slekta. Men takket være denne hobbyen vet jeg mer enn hun ville drømt om! :)

Laila Christiansen sa...

Ikke sant, det er jo helt utrolig. I morra skal jeg fortelle om det fantastiske albumet jeg arvet etter min gamle grandonkel (bror til farfar Birger).

Greta sa...

Hei Laila. Du nevner Fjerdingen, jeg var borti det navnet på en utstilling om Kvadraturen på Teatermuseet nylig. Hvor er det i dagens Oslo?