onsdag 13. mai 2009

DIS-Oslo/Akershus er en del av Grasrota!

Jeg har full forståelse for de som mener at "Grasrotandelen min skal gå til Skolekorpset, Barnefotballen eller Jentekoret....". Men - det er faktisk en god del mennesker som ikke mener det. De har også rett til å kunne donere sin 5%.

De har nå et realt alternativ til svette småtasser som løper etter ball, ivrige smurfer med rosa bollekinn og Gammel Jegermarsj på 17. mai, menn som klør seg i hodet over et sjakkspill, eller trekkspillklubben i byen. Kultur i vårt land er et enormt begrep, fra syklubb til fotballsupporterklubber, og alle har rett til Grasrotandeler.

Jeg vil med en gang ile til og si at jeg har vært en del av Den Norske Korps-bevegelsen i 25 år, så jeg har vært en av smurfene som har løpt rundt med bollekinn og stilige dresser både sent og tidlig, blåst høy og ulende lyder ut av nypusset saksofon. Og jeg vet at denne og stort sett alle andre frivillige organisasjoner i vårt mangslungde kulturliv trenger monetære overføringer av dimensjoner for å få endene til å møtes.
Men altså - en del av vårt lange lands befolkning har ikke hjerte for hverken spreke løpende nabobarn med ball, eller unge som liker å spankulere i mer eller mindre takt med båtlue med dusk og tamburmajor foran med korte svingskjørt!

7 av DIS-Norges fylkeslag har nå fått registrert seg i Frivillighetsregisteret, og er en del av Grasrot-ligaen! For å lese mer om hva/hvor og hvordan du skal være med, gå for eksempel til DIS-Oslo/Akershus og les hvordan du kan være med! Slik kan vi få råd til å jobbe videre med både aktivitetene i Slektsforskernes hus, sette igang storsatsing på Kirkebokregistrering eller digitalisering av andre kilder til glede for slektsforskere og lokalhistorieinteresserte. Selvom økonomien foreløpig er ganske romslig, tar det kun et par år før vi er på nesten null, og da snakker vi om med dagens aktivitetsnivå på inntektssiden!

Kom igjen tipp så det svir! Tippe tippe tippe tippe...

2 kommentarer:

Liv Ofsdal sa...

Gratulerer!!

karinno sa...

Den gang var det ikke vanskelig med 17. mai-stasen.