onsdag 6. mai 2009

Kavaleristen og en forunderlig kjærlighetshistorie!

Tema på DIS-Oslo/Akershus' medlemsmøte i kveld var boken "Kavaleristen".
Bent Howe (Bernt August Eriksen Revhaug) emigrerte bare dager etter at han gifta seg med sin Anna. Han skulle sende hjem penger til Anna, så hun kunne komme etter, men på grunn av tilfeldigheter og litt annet, kom det aldri noe penger hjem til Anna i Østfold. I stedet kom det et brev, 40 år etterpå fra Bent, og det er denne kontakten Ane-Charlotte Five Aarseth har skrevet bok om, brevene, Bent sin militære karriere i USA, og hans deltakelse i 4 kriger for Amerika!

En interessant historie, boken er interessant (jeg har endelig fått lest den) og Ane-Charlotte fortalte om dette på en personlig og fin måte, som gjorde alle litt grepet.

Utrolig hyggelig at så mange som 70 personer tok turen i det fine forsommer-været opp til Riksarkivbygningen for å høre! Etter foredraget ble det som vanlig tid til kaffe og Synnøves OA-kjeks, og mange spørsmål og samtaler! Informasjon fra Nasjonalbiblioteket ved Tove Dahl-Johansen, om Norsk Amerikansk Samling, fra Norwegian American Genealogy Center ved Ellen Vollebæk og flere tips om søk i England ved ett av våre medlemmer. Mange gode tips ble utvekslet. Ellen minnet også om et seminar som arrangeres av NAHA Norge på Utvandrermuseet på Ottestad i juni, les om dette her

1 kommentar:

TorillJ sa...

Ja det var jo litt flere på RA, men vi trakk faktisk 15 stk på Fløgir også så da var det 85 på OA aktivitet samme dagen