mandag 21. september 2009

Farvel Norge!

Da har jeg vært på haugenbok.no og bestilt en rykende fersk bok som jeg har gledet meg til å få i Slektsforskerens Hule.

Det var Tove på Nasjonalbiblioteket som fortalte at boken skulle komme (og det ser fatkisk ut til at den kom nå 17. september). Jeg har selvsagt lest om denne boken før, men tiden strekker ikke til å følge med på alt. Kanskje det kan være en tanke å spørre Sverre Mørkhagen om å komme og holde et foredrag for DIS-O/A?

Fra Gyldendal.no leser man:

Sverre Mørkhagen- Utvandrerne til Amerika
For første gang på 60 år kommer en samlet fremstilling av den norske utvandringen til Amerika – en råbarket historie fylt av vilje og håp, offer og savn, en historie alle norske familier har et eierskap til.

17. mai 1837 sto enken Gro Jonsdatter Rue med sønnen sin ved Tinnsjøen i Telemark. Sammen med 57 sambygdinger skulle hun legge ut på den lange reisen til Amerika. Gro var en av de første som utvandret fra Norge til Amerika. Nærmere en million nordmenn skulle følge i hennes fotspor. Sverre Mørkhagen skildrer denne gigantiske folkeflyttingen i full bredde. Vi kommer tett inn på enkeltmenneskers dramatiske liv og får ny innsikt i hva som drev dem over havet. Det har vært forsket mye på denne viktige perioden i norsk historie, og forfatteren har på en imponerende måte overført disse funnene til god fortellekunst. Boka er rikt illustrert. Andre bind, om innvandrernes skjebne i Amerika, utkommer i 2011.

2 kommentarer:

Bjarte sa...

Yey! Da har jeg jo jammen noe å ønske meg til jul i år også!

Takker Laila!

Laila Christiansen sa...

Ikke sant, Bjarte!!!