onsdag 16. september 2009

Kina, Midtens Rike

Jeg var og gjorde et lite raid hos Tanum i dag, og en av bøkene jeg ikke kunne motstå, var Torbjørn Færøvik sin nye bok, "Midtens Rike", gitt ut i år på Cappelen.

Kina - en drøm
Mye er skrevet og sagt om dette enorme landet som vi kom til første gang i 2005, og som vi igjen hadde stor glede av å besøke i 2008. Vi forelsket oss totalt i landet, og Per, mannen i huset her, bestemte seg for å melde seg opp til Afrikansk-Asiatiske studier på Universitetet for å se om han kunne lære mer om denne verdensdelen (særlig språket selvsagt).

Kina er en drøm for historisk interesserte. På 3 uker i Kina følte jeg at alt vi så i Kina var hundrevis av år gammelt. Vi så jo både Den kinesiske Mur, Himmelske freds Plass, Den forbudte by, Sommerpalasset og alle de andre "must sees" i Beijing, vi var i Xian og så "Terrakottagutta", vi så tusenår gammel fiske-tradisjon i Guilin, vi så hundrevis av år gamle tradisjoner over alt!!! (kanskje utenom det vi så i Shanghai).

Jeg har lest hans bok "Veien til Xanadu" hvor han reiser i Marco Polo's fotspor gjennom Asia. En fantastisk reiseskildring! Jeg leste den før vi dro til Kina, og den gjorde at jeg gledet meg enda mer til å reise når jeg hadde lest den. Jeg leste også boken "Kina", hvor han leter etter kilden til Yangze. . En reise gjennom Kina på Yangze - elven jeg også har vært på - ChangChang, den lange elva - selve livets elv, Kinas pulsåre. Bøkene er fantastisk, jeg anbefaler dem dersom du er interessert i reiser og historie generelt, eller Asia spesielt.

Nå skal jeg trekke ut pluggen her, og ta med meg Torbjørn i seng.

1 kommentar:

Synnove sa...

Önsker jeg visste mere om Kina og historien skulle önske jeg fikk lest mere men tiden bare flyr.