lørdag 26. september 2009

Slektskafe igjen med mange gjester og full rulle!

Da har det igjen kaffe og DIS-vafler i Slektsforskernes hus igjen. Det er bra aktivitet, både på biblioteket, på kjøkkenet og i kursrommet. Til og med jeg har fått jobbet litt med egen slekt i dag, det vil si min svigerinne Tone sin familie fra Forsand i Rogaland. Bygdebøkene for Forsand fantes biblioteket, og da ver veien kort til å finne i hvertfall 2-3 generasjoner bakover, og barn og inngifte. Litt å jobbe med når høsten blir mørkere og vinteren varmere!!

Liv er stadig i SFH - til hverdags som konsulent på kontoret, og til fest som gjest på vår kafe. På bildet hjelper hun en av gjestene våre med litt slektsprogram.

Hyggelig med både de faste gjestene, og nye gjester! Og Håvard fra NSF fikk godt besøk mellom hyllene på biblioteket. Det at NSF åpner sitt bibliotek er helt uvurderlig, og vi håper dette fine samarbeidet kan fortsette! De har fast åpningstid på torsdag ettermiddag/kveld, og lørdag fra 11-14. Ta turen, det er verdt det!

Slike uformelle kafeer hvor vi jobber med egen slekt, hjelper hverandre og skravler over en kaffekopp, er en flott måte å møte andre slektsforskere på. Det er alltid noen som kan noe om et område, har litt mer kunnskap om en spesiell kilde eller som har jobba med akkurat det arkivet. Og som er klar til å fortelle mer om akkurat dette!

Så, neste gang vi inviterer til kafe, ikke nøl, men ta turen!

3 kommentarer:

Bjørn-Tore Olsen sa...

flink dokker, trur vi må få til noe lignende her i Bodø... (",)

Liv Ofsdal sa...

Det er bare artig å møte slektsforskere til uformell prat, ikke bare på møter med foredrag osv.
Så kan man få gitt litt mer individuell hjelp enn ellers :)

Bjørn-Tore Olsen sa...

helt enig Liv...