lørdag 31. oktober 2009

Slektsforskerdagen - og for en dag!

Jeg er alltid nervøs når det kommer til viktige arrangementer der jeg ikke vet hvor mange som dukker opp. Så også i dag. "Tro om det kommer mange" sa jeg til Liv og Maja i bilen ned... "Du da" sier Liv, du tror aldri at det kommer noen, så kommer det mange". Hun har helt rett. Og ...altså.

Før vi hadde alle utstillerne på plass på morgenen, måtte vi bare åpne dørene inn så ikke publikum skulle fryse på seg forskjellige ting. Så de fikk komme inn, og på slaget 1 mintutt og 53 sekunder over 10 fikk de alle komme ned i utstillingen.

Riksarkivet kommer som vanlig sent men godt - de var klare til klokka 10, så da er det helt i orden!


Takk til Jan Keus som stilte på kort varsel, med plakater og bukker! Det er viktig å vise hvor vi er, og Jan stilte etter at vi hadde fått 100% forfall fra ute-rigge-gutta. Jan er "gammel i tralten", og han har vært med på mange Slektsforskerdag-arrangementer. God å ha når det kniper!

Utstillingen ble megastilig, noen fikk nok litt smalere plassering enn de var vant med , men det er livet i en storby. Når vi planla plassering tenkte vi både på "hvem skal ha plass til å henge noe på vegg, hvem har mye besøk, hvem er ferske utstillere og hvem har faste og kjære medlemmer som kommer igjen. Og da måtte noen prioriteres sånn de ble. Neste gang blir andre puttet i kjelleren.Å få Jan Solberg til å åpne ballet ble veldig hyggelig, han er trygg og god, og kjenner foreningen vår. Han har jo vært leder i DIS-Norge! I tillegg er han generalsekretær i Norges Kulturvernforbund, et forbund med 200.000 medlemmer tilknytta sine medlemslag. Han snakket varmt om foreningen vår, og hvordan slektsforskeren har blitt den mest hjelpsomme person. Slektsforskning er ikke en hobby, det er en tilstand! (bildet av Jan ble dårlig, valgte å ikke bruke det).

Etter åpningen, holdt våre svenske venner (de beste svenskene noen sinne, fikk jeg vite) lov å slippe til med sin introduksjon til slektsforskning i Sverige. Nær 70-90 mennesker fulgte foredraget. Helt på slutten ble det som vanlig spørsmålsrunde, og siste innspill fikk Vidar og han spurte om DIStreff og DISbyt, når vi sender inn våre data, blir nordmennene i vår base "kasta ut" - eller har de system for treff på dem også? Vi er spent på svaret, Anita skulle finne det ut! Les hvordan svenskene opplevde Osloturen sin!

Etter foredraget fikk vi pakke fra DIS-Väst og deres venner, nemlig en hilsen i form av innrammet diplom, og 2 stk cder som skal legges inn på pc i Slektsforskernes Hus (Sveriges befolkning 1890 og Emibas (emigrasjonsprotokoller). Kjempeflotte gaver som kommer alle til gode! Begge disse cd'ene vil være tilgjengelig på for eksempel Slektskafeer og i bibliotekets åpningstid i Lakkegata. Sjekk Norsk Slektshistorisk forenings hjemmeside for åpningstider


Lars Nygård "klippet snoren" på den Kristiania Folketelling 1923, og jeg fikk gleden av å dele ut diplomer til de mest produktive registratorer og korrekturleserne. Vi tok bilde og - det kommer senere.

Årets tema var "Familieminner" - sett i lys av Kulturminneåret 2009, og temaforedraget var med Knut Bryn - "Familieminner i Slektsforskningen". Knut viste sin egen digitalt fortalte historie om Ramsøyni i Utladalen. Etter foredraget kom det mange spørsmål, og det viktige spørsmålet om rettigheter osv ble igjen stilt. Tone Moseid er "vår dame" på temaet, og hun kunne vise til artikler hun har vært med å begå i den nye boken "Lag Slektsbok". Boken er kun for salg via DIS-Norge. Den som ikke har sikret seg boken, bør kontakte oss umiddelbart! Vi solgte over 60 eks av boken i Oslo i går.

Etter temaforedraget fikk jeg som vanlig slippe til med mine vinflasker, og jeg hadde 12 sykk Masi til rådighet. Vi hadde akkurat nok til innskremte medarbeidere utenfor vårt eget styre, og jeg bevilget meg en selv. Håper alle synes det var greit :-) Som regel har vært nødt til å gi bort min til en som har fortjent den, men i år følte jeg faktisk at det var en liten klapp på skuldern, til Laila fra Laila! :-) Takk til alle dere som var med på å gøre dagen flott!

Her er Vidar og Jan ved salgs-standen vår. (De skulle vel ikke være der?) Begge gjorde en kjempeinnsats på hver sin måte. Vidar som overalt til stedeværende første propell, og Jan på plass med søking og hjelp til de som trengte det.

Per Steinar og Kjell, som hørte til på standen, solgte og solgte, både "Røtter", "Herred" og "Norslebib". Krus? De ga vi bort. Alle sammen. Nå er det tomt. De solgte også masse DISPins.


Morten Førstereis Thorvaldsen - huket fra DISchat, var også med og gjorde dagen flott for mange - bildet viser en meget fornøyd publikummer som fikk hjelp fra Morten!

Vi hadde i år som i fjor en egen stand med 5 personer som satt med hjelp og søking. Det var mindre "trøkk" enn i fjor. Vi merket også at det var færre besøkende. Men vi hjalp alle som kom, og de aller fleste gikk med et fornøyd smil om munnen. Mange lærte hvordan de skulle bruke Slektsforum, et av de mange viktige verktøy vi har på DIS-Norges web.

Takk til brukergruppene som stilte mann/damesterke! Alle fire brukergruppene våre, TMG, Reunion, BK og Legacy var med. Her representert ved Reunion-gruppen, som også hadde med Bildebehandling. Dette var en av de mer populære. Bildebehandling blir mer og mer aktuelt for oss som driver med slekt. Det å reparere og ta vare på gamle familiebilder (dette er jo familieminner i aller høyeste grad) opptar veldig mange.


Petter er også blitt en god venn og ivrig sliter, Han leder Legacy-brukergruppen, han holder kurs, han er på DISchat, han er i Valgkomiteen i DIS-O/A og.... sist men ikke minst, han har stor bil og sterke armer! Takk for innsatsen, Petter!

Petter hjalp oss med å hente og bringe til og fra SFH i Lakkeli, noe som er helt nødvendig når man skal ha med alt mulig rart. Tegnestifter og sånn. (og kassevis med bøker).


Publikum er de som gjør dagen komplett. Her ser vi at det var bra besøk rundt gutta på BK-standen, Helge på TMG-standen står trygg og god i bakgrunn. "Nettverkskongen" vår, som sørget for at alle kom på nett. Mer stabilt i år enn i fjor.

Takk til Helge også, vi kunne ikke gjort dette uten deg!

Jeg burde ha dratt fram enda flere av de som har hjulpet til, men jeg rakk ikke å ta flere bilder!

I år merket vi at redsel for folkemengder pga Influensaviruset H1N1 stoppet mange fra å komme. Dette til tross, vi delte ut ca 273"SFD-blekker" inkludert de utstillerne fikk. Så det er ikke hakkende galt! Alle som kom registrerte seg med navn og epostadresser. Vi fikk også tak i de som ikke er medlemmer, alle vil få en hyggelig hilsen fra oss på Epost. Kanskje vi hanker inn noen flere medlemmer der og?

Nye medlemmer eller ikke! Jeg fikk besøk av en ny slektning, vi deler....tipp tipp tipp tippoldefar! Nært, ikke sant? Bildet ble litt uklart, men det gjør ikke noe!

Nedrigginga? Den tok 20 minutter. Alle var enig om at det hadde vært en fin dag!

fredag 30. oktober 2009

Slektsforskerdagen - vi har rigga og ordna...

Da har vi årna og bært, klippet og tapet, dytta og dratt, vi har henta og bragt, vi har skrevet og skjært. Vi har installert og eksplodert, vi har bretta inn og retta ut. Vi har testa og fått til, vi har hilst og vil har ledd, vi har svetta og løpt.
Nå er vi klare, velkommen til alle i morra!!!

Bildet er resten av SFD-komiteen, Greta jobber og Jan ser på. Helt standard :-)

Slektsforskerdagen, dagen før dagen...

Da er det da'n føre da'n her i Oslo, og vi er klare for rigging til høstens vakreste eventyr! Mange av utstillerne kommer i kveldinga for å legge fra seg, sette opp, finne stoler og henge opp plakater. Greit å vite hvor man skal være når det koker i morgen tidlig!!

Mailer går i hytt og gevær, alt må times og tilrettelegges. Ting skal hentes her, sjoppes der, trykkes og brettes, noen må ha hjelp og andre greier seg sjøl. Dette går så det griner!

Siden dette er SFD nr. 9 på rappen, er det meste "rutine" - og går på skinner. Det er bare å få gjort tingene! Neste år blir en helt annen skål... så jeg må lage skikkelig rapport for at andre lett skal kunne ta over :-)

Sjekk her for å se mer om dagens arrangement

Lykke til i det lange land, det blir spennende å høre hvor mange vi trekker ut av sofaen og inn i de mange SFD-lokaler!

Kart over utstillinga

tirsdag 27. oktober 2009

Karens family in Norway - tips and tricks part 2

Not to much time to do genealogy or blogging these days, but I need some rest, and what is more relaxing than doing some research!

I have decided to give Karen as many norwegian relatives as possible, and then let her do more research on them herself later when I get to Florida, and will be able to show her how fantastic our churchrecords and other resources on our digitalarkivet.no are.

Often when doing research in Oslo, I use Familysearch.org - lots of birth/christenings and marriage records are indexed, and give me a hint on where I should look for a marriage, for children of a couple, and - most important, which church they attended at the time. In Norway we had, and still have, the system of State church, and for a genealogist, that makes it easier in a way.

At first I did not find Karens great great grandmother Elisabeth Helberg in the 1801 census. But, after finding her mothers maiden name, and playing around for a while, I found them, in Vognmandsgaden in Kristiania. (click on the image to read)Then I did a parent search on Familysearch:

To do a simple parent search, with no other information, I got all the indexes where parents with these names are mentioned, and - look what I got:The girl no. 2 in the list above, Elisabeth, is Karens gr.gr.grandmother. She was born in december 1799, and christened in Oslo Domkirke. When I found the indexed record, it took me about 1 minute to find the original record in the churchrecords.


The naming rules in Norway at the time was "patronymic", and the indexer who did this index for Oslo Domkirke did it right for the traditions, but, in the cities, they often used a family name. This family used the name Helberg. No wonder it was a bit hard to find this family in the 1801 census.

So, Karen, I have now 23 persons in my database on your family, looking forward to send it all, but you have to wait some more days before I can do that!

mandag 19. oktober 2009

Karens family in Norway - tips and tricks

In "The Genealogy Society of Norway - DIS" (Norwegian name: "DIS-Norge") we have a wonderful service for our members, called DIStreff.

The norwegian word "treff/e" can translate into several meanings:
1. Å treffe = (to) meet
2. Et treff = (one) hit
3. Å treffe= (to) hit
4. Et treff = (one) meeting

All our members are welcome to send their gedcom file to the DIStreff-contact in their region. The gedcom file will be merged into the existing database, and the members gets an e-mail with information in return. Including a list of members working with the same persons/farms/areas!

I use this service to find my own family, but also to help others to find their norwegian relatives.

When working on Karens family, I searched for all of the names I had found, and especially Helberg made a hit! So nowI canl send an e-mail to the person that donated his gedcom file into the database, to see if he knows if Karen has any living relatives in Norway!

søndag 18. oktober 2009

Karens family in Norway - part II

After working a few hours on Karens norwegian ancestry, I have found some interesting familynames.

1. Helberg/Heltberg
2. Sternberg
3. Blytt/Blyth
4. Hesselberg

The most exiting thing about the research, is that I have found at least 3 generations in Oslo/Kristiania, and that is not to common. Oslo/Kristiania had a huge immigration from the countryside during the 1800s.

I have found churchrecords that confirm this:
Generation 1. Albert Martin Heltberg Thoresen born 1852 in Kristiania - his father:
Generation 2. Edvard Theodor Thoresen born 1826 in Kristiania - his mother:
Generation 3. Elisabeth Helberg born 1799 in Kristiania - her mother
Generatoin 4. Martha Margaretha Sternberg born 1764 in Kristiania

I am looking forward to send Karen all my findings, I think she will be really exited about this. Some details might turn out to be sort of a shock, but I am sure she can handle that!


This is from Oslo Domkirke/Vår Frelser church book Ministerialbok nr. 4 (1743-1786), birth/christening in 1764, Martha Margarethas' christening September 7th 1764 in Oslo Domkirke. Her parents Jochum Caspar Sternberg and Gunhild ... help anyone?

Source information: Oslo county, Oslo Domkirke / Vår Frelsers menighet, Parish register (official) nr. 4 (1743-1786), Birth and baptism records 1764, page 382-383.
Permanent pagelink: http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=7233&idx_id=7233&uid=ny&idx_side=-188
Permanent imagelink: http://www.arkivverket.no/URN:NBN:no-a1450-kb20061005010365.jpg

Billy the big Gator in Fiddler's Pond... (aka See you later Alligator)

I found some "old" diskettes at the office yesterday. I had to take them home to go through them, so see what secrets they hid. Diskette-drives are hard to find these days...

Billy the big Gator had been av visitor for only a few days in the pond outside our kitchen window. He was a big fella, and someone decided to call Gator-Man to take him away. Gator-Man came, got Bily the Big Gator out of the pond. Gator-Man promised that Billy was to go to Everglades, to live in a gators restinghome and see nice gatorladies, drink Gatorade, have a good time. This was in 1999, so I think that was true at the time. Today... naaah... (to many gators, to little time)

The green car in the back on the picture is our rental. Gator-Man has been working for 20 minutes to get Billy the Big out of the pond.
tirsdag 13. oktober 2009

Research in Norway (e-mail from Englewood)


This weekend I got an e-mail from Sue, the president of Englewood Genealogical Society. She told about a member of the neighbourhood genealogy group, Karen, with norwegian ancestors! Karen needed help to find more information on her grandparents.

After what Karen knew, her grandparents came to the US in 1892. They died in Chicago, Illinois . She had also heard that her grandparents were born in "Kristiania", and she had the dates, and she had the date of their marriage, also in Kristiania. She also had heard that they emigrated the day after their wedding. This helped a lot when I started the research.

First I did a search in the 1900-census on Ancestry.com. I got a hit in the first search for Albert Thoresen
The family lived in Ohio street, and 4 children had been born since they came to the US, Harry in New York in April 1893, Ruth born in Illinois in May 1895, Leif in Illinois in May 1897 and Dagny in in July 1899. The immigration year was 1892.

I searched the emigrant-protocols online (digitalarkivet.no) for Oslo (Kristiania) and it was an easy task to find them there, they left for New York in July 1892,
and they were on the ships-list also, arriving New York on the ship Norge, July 22 1892.


I started the research for the birth/christening records, and found them within minutes. Karen had the dates of birth and the marriage, but she didn't know what church. I used Familysearch.org to see if they were christened in any of the churches they had in their databases. I was lucky. I found the christenings, the grandfather Albert in Vår Frelser/Oslo Domkirke (Our Saviours Church) and the grandmother in Grønland Church.

The image below shows what I got when I asked for all the christening records in Oslo between 1851-1863 . It would have been a rather easy task to go through the few churchrecords without Familysearch, since the number of churches was 9, not to bad when you know date of birth.


I did the same with the marriage record, searched on Familysearch, found them in Trefoldighetskirken (Trinity Church). This record also gave the year of confirmation. This to confirm their parents and birthplaces.

I also found that grandfather had many siblings, and her grandmother had one half-sister. All of them found in the norwegian censuses. I have not sent the information to Karen yet, so I decided not to include all the main findings in this blog.

Around 1900 we had many churches in Kristiania (Oslo). The 1900-census in Oslo, don't include name of parrish/church. But, the tool "Samlagsafstemningen in Kristiania af 1899" (don't make me translate) - gives what street for which school-district/parrish. Just remember that this is correct only in the period of 1899 - because many churches were built in that period.

lørdag 10. oktober 2009

Fotoutstiling på Vålerenga!

Som den våkne blogg-leser har lagt merke til, er de fotoutstilling på vakre Vålerenga denne helgen. Historielaget på Vålerenga har i mange mange år jobbet aktivt med å samle inn bilder fra området og bydelen. Det å så kunne vise fram bildene på en skikkelig måte, det er blitt en tradisjon!

Jeg er ikke særlig religiøs, men Vålerenga Kirke har en helt spesiell plass i folket i bygda vår. Den blir brukt til det meste, og til og med Vålerenga-Klanen hadde tidligere sine årsmøter i denne kirken. I år er det også 30 år side kirken fikk "himmel'n sjøl til tak", noe som man kan se markert på en av utstillingsveggene denne helgen! Lørdagen hadde så kirken (nå med eget tak) en høstklar himmel over seg. For et vær!

DIS-O/A
Så i alt dette, har DIS-Oslo/Akershus etter hvert fått en fast plass, og vi ser at det er stadig fler som har med informasjon om aner og slekt de ønsker å få hjelp til å finne! Jeg har vært med i styret i historielaget i flere år, og for mange år siden hadd vi en liten slektskrok på eget initiativ. Senere var jeg med i kremmerkroken og solgte kalendere og annet som har gitt laget inntekter oghadde med det nok å henge fingrene i. Etter at jeg gikk ut av styret og ble mer aktiv i DIS, foreslo jeg for Even Formann at jeg kunne stille med en liten slektsforskerstand, noe Even tente på. Nå er vi der altså nesten som fast inventar, og må være minst to, fordi vi er blitt et populært og viktig innslag.

Fam. Møller
De to siste utgavene av Historielagets blad, Mer gammelt enn Nytt, har hatt artikler om Max Møller, som ble den første postflygeren i Amerika. Max vokste opp i Strømsveien 53, sammen med 2 brødre Ulf Ragnar og Odd. Bare Odd ble igjen hjemme i Norge, mens Max og Ulf Ragnar reiste til Amerika. Odds datter har hatt kontakt med Historielagets leder i det siste, og jeg hadde kontakt med Ulf's sønn Jim i Amerika for noen år siden. Til sammen har dette gitt Møllerfamilien en enorm kjennskap til deres slekt, både i Norge og Amerika! Les mer om Max og famlien i de to siste nr. av historielagets blad her. PetterS hadde gleden av å finne de tre guttenes fars begravelsesinnføring i kirkeboka fra Vålerenga. Bildet er tatt av Jim (jeg fikk det av ham for mange år siden) og viser Strømsveien 53 slik det var på 1960-tallet. Huset der familien var revet. I dag er Bussholdeplass "Etterstadgata" her.

Hockey-bøtter
Noe av det morsomme denne gangen, er gutta i Sportskroken; Historielaget har et tett og nært samarbeide med VIF, og har i år fått lov å stille ut "Bøttene" til Vålerenga Hockey!! Jarle har stått på sitt hjemmelige kjøkken og pusset Bøtter så pussen har svetti, og nå står de der i kroken og skinner. Kjempeflott!


Unnis Vafler
Unni kjører vaffelpressa med myk og øm hånd, og det dufter deilig av nystekte vafler i hele kirkerommet! Vafler er et "must" når historielaget har sine aktiviteter, Unni har det viktigste styrevervet i laget, nemlig Første Vaffelpressefører!Mange har vært bortom standen og fått hjelp til slekt. Vi får solgt litt slektstavler, pins og bøker, og vi får gode ord om foreningen vår! Kjempekoselig!

Mer fra selve utstillingen kommer senere. Det er noen flotte gjenstander her, bla kanonkuler, høvelbenker og treskjærerverktøy, og tovede ull-bilder! Kom og se da vel!.

onsdag 7. oktober 2009

OA 15 år... og jeg fikk DISbjørn brum brum!


Jubileumskomiteen vår, Torill, Vidar og Finn hadde stått skikkelig på for å lage fest for OAs 15 års bursdagsfeiring. Torill holdt orden på forsamlingen, som Greta kunne fortelle kom opp i ca 120, og de hadde fått tak i statsarkivar i Bergen, Yngve Nedrebø som holdt et kåseri om Digitalarkivets utvikling. Jeg fikk gleden av å motta gaver og blomster på vegne av DIS-O/A. De nydelige blomstene fra Norsk Slektshistorisk forening ble sporenstreks levert tilbake til den glade giver, for å bli satt i Slektsforskernes Hus. Det er flere som får gleden av de vakre blomstene der! Vi fikk også en flott gave fra Statsarkivet i Bergen, nemlig en del flotte bøker som skal innlemmes i biblioteket.

Følgende titler kommer til å bli i satt inn i hyllene i Lakkegata:
  • Regimentschirugen (Wilhelm Johannes Schwindt 1766-1826 av Torstein I. Bertelsen
  • Statsarkivet i Bergen - Dokumentene forteller (Riksarkivaren skriftserie 16
  • Fattigfolk i Bergens stift 1755-2005 (red. Yngve Nedrebø)
  • Lepra (Lorentz M. Irgens, Yngve Nedrebø, Sigurd Sandmo og Arne Skivenes)
  • Bergensposten nr. 1, april 2009 12. årgang.
I tillegg har jubileumskomiteen Torill Johnsen, Finn Holden og Vidar Holum stått for innsamling av DIS-Oslo/Akershus' historie. Dette er blitt et flott jubileumshefte, hvor man kan lese hilsener og historie fra foreningens 15årige historie. Jeg ser det er et par bilder av meg der og... hmm. jeg har visst vært linselus i flere settinger ja! Forsidebildet er som det står, fra vårt første oppstartskurs for registreringen av Kristiania 1923-tellinga.

Jeg greide å få knotta ned noen ord jeg og! For de som ikke var på selve jubileumsfeiringen, kan få kjøpt dette heftet på Slektsforskerdagen også, vel verdt sine 50 kroner, og inntektene går til KROA (KildeRegistreringOsloAkershus).

Hyggelig å se at de har fått med hilsenere fra tidligere ledere, og omtaler av ledere som har gått bort.

Før kaffe var det hedersprisutdeling. Tidligere hadde det vært kun 2 personer som har fått OAs hederspris, nemlig Henry Weckhorst i 1999 (5-års jubileet) og Vidar Holum (10-års jubileet). I år hedret komiteen tidligere ledere, og personer som har "gått en ekstra mil" for foreningen. Jeg synes det var kjempehyggelig at flere av mine tidligere styre-kolleger fikk sin velfortjente takk på denne måten. Gratulerer til dere alle sammen! Jeg ble også stolt og glad da jeg selv ble overrakt DISbjørnen (brum brum) - og takk til Torill for gode ord. Jeg lover å gi meg til neste årsmøte! Gratulerer også til Anne-Mette som mottok bjørn for sin innsats "backstage" - det er hun som sørger for at eposter kommer dit de skal. Flott jobba Anne-Mette!

Kaker og kaffe til 120 personer ble det også. 2 digre bløtkaker (bildet av kaka er tatt av hoff-fotografTore Vøien) pluss Vidars hjemmebakte "Ullensakers beste". Utrolig bra jobba, Vidar, kaka di smakte som jeg sa, Florida! jummi, den vil jeg ha oppskrift på! Synnøve sto på igjen, hun er et unikum å ha med. Hun er og blir - Slektsforskernes Husmoder!
Takk til alle for gratulasjoner, takk for stor innsats til alle som har jobba for jubileet spesielt, men også for OA generelst. Det er en flott forening vi har, og den skal bare bli bedre! Gratulerer med de 15 første åra, og lykke til med de 15 neste!!


Fotoutstilling på Vålerenga!


Historielagets utstilling i Vålerenga kirke går av stabelen som vanlig 2. helg i oktober. Dette vil i år si 10. og 11. oktober. Klokken 12-16 lørdag, og klokken 13-17 søndag.

Hvert år har de mulighet til å vise fram nye godbiter i bildesamlingen sin. I år har de fått tak i "nye" bilder både fra Bymuseet og Byarkivets samlinger, samt fra Østensjø Historielag.

Vålerenga Vertshus har i år vært i drift i 20 år. Selv om det nå er nye eiere, står huset der rødt og flott, og innsiden er rimelig lik det den var tidligere. I tillegg er det 30 år siden kirken brant, noe som også vil merkes på utstillingens innhold. Det er også 30 år siden bussulykka i Vålerenggata.

De siste årene har det vært en egen idretts-krok, der VIF og andre idrettslag fra Vålerenga har blitt behørig presentert i bilder og film. I år vil det også bli vist fram en helt unik samling, nemlig VIF sine"bøtter" - eller Pokaler.

I år som årene før, vil salg av neste års kalender stå sentralt, i år med nytt design. Man kan få bestille boka om Kyter'n, og ellers handle julekort og annen snacks fra salgsboden. Kjøkkenjentene steker vafler, og fotoalbumene med alle bildene blir som vanlig lagt ut.

DIS-Oslo/Akershus stiller også med sin slektsforskerstand, hvor de hjelper til og viser litt om å finne slekt. Det er gledelig at det nå er skanna flere av kirkebøkene fra Vålerenga, slik at det blir lettere for folk å finne sin slekt som bodde i denne bydelen! Trenger du hjelp, til Vålerengaslekt eller slekt andre steder i landet? Ta turen bortom!

Ta turen da vel!