onsdag 30. desember 2009

2009 - året da ting ble snudd på hodet!

Da er det nest siste arket på kalenderen revet av, og kanskje et tilbakeblikk på året er på sin plass?


Prioriteringene ble helt anderledes enn planlagt allerede 5 dager ut i 2009. Da ble nemlig mannen i huset alvorlig syk, og ble liggende på Sarasota Memorial Hospital i nær 3 uker mens vi var her i USA. Dette har senere preget hverdagen, prioriteringer og jobbsituasjon. Jeg vil få takke for støtten og omtanken fra gode venner, uten den hadde alt vært mye tøffere. Jeg vil også fortelle at maken til oppfølging fra reiseforsikringa! Man vet jo at det å bli syk i USA, krever sin "mann" (les: forsikring).

Hjemmesituasjonen har gjort at jeg har hatt mer "tid" til å gjøre ting som har kunnet gjøres hjemme, men mindre muligheter til å gjøre ting som har krevd at jeg drar ut. Særlig DIS-Oslo/Akershus og tildels DIS-Norge har fått merke at jeg har sagt nei til en god del ting, og sagt fra meg oppgaver. Men - ingen er "uerstattelig" - så det har gått bra!

En slags oppsummering kan allikevel gjøres:

Forening:
 • Jeg har hele tiden ønsket mer aktivitet ute i regionene i Akershus. Og i 2009 ble DIS-Oslo/Akershus Nedre Romerike en realitet!
 • Kursaktiviteten fra min side har ligget nærmest brakk.
 • Slektsforskerdagen 2009 ble bedre enn noengang, selvom vi hadde noe lavere besøk. Skylder vi på redselen for H1N1?
 • DIS til USA har blitt en realitet, selvom jeg selv har måttet trekke meg fra prosjektet.
 • Kristiania 1923 er lansert, første del av tellingen er lagt på nett!

Egen slektsforskning:


Nyttårsforsettene for året 2009 var:

 • fullføre prosjektet med å få gode kilder på alle personer i min database
 • få slekts-sirkelen komplett i 8 generasjoner (denne skal holde hardt pga et par skikkelige nøtter som må knekkes)..
Og forsett nr. 1 er godt i gang, og jeg kan si at det er ca 75% fullført. Men forsett nr.2 har nok dessverre en nøtt som er for hard i skallet allerede på oldeforeldrenivå, så her blir det vanskelig å komme videre. Her må nok gentester til for å kunne bevise noe, og det er vel å ta i...

Nyttårsaften 2008 sendte jeg inn DIStreffbidrag, og fikk treff med Torill. Dette har vi hatt mye moro med senere, og selvom vi jobbet en del med det rett rundt nyttår, har vi ikke jobbet så mye mer med det. Men  kanskje 2010 gir oss tid til mer? Torill blogget om treffet her. Nytt bidrag skal i hvertfall inn i løpet av denne dagen!


Reising
Vi har heldigvis kunnet fortsette vår "hovedgesjeft", nemlig å reise. Året 2009 har vel kanskje gitt oss smaksprøve på hva framtia vår kommer til å bringe. Etter hjemkomst fra USA i slutten av januar 2009 (17 dager senere enn planlagt) visste vi vel ikke helt hvordan reise-mulighetene ville bli. Men etter hvert som mannen i huset kom seg på bena (bokstavelig talt), og etter at legene sa "go for it", ja da ble det til at vi dro tilbake til USA. Den ble faktisk en veldig avslappende, og for mannen, helsebringende.

Sommerturen ble i 2009 et cruise med Azamara Journey, sammen med gode venner Liv og Bjørn. Dette ble en høydare cruisemessig, og det var fint å se hvordan Liv og Bjørn skled rett inn i cruise-tilværelsen. Høydepunktet på cruiset var 3 døgn i St. Petersburg, Russland. For en by! Hit skal vi tilbake. Liv har blogget om turen her.


Med gode tekniske hjelpemidler og Internett, så kan man styre en liten databedrift fra hele verden. Derfor bestemte vi oss for å prøve 6 måneder på "hytta" fra november til mai 2010, med et avbrekk av både forsikrings- og visamessige grunner. Når dette skrives har vi enda en drøy måned igjen før vi skal på skiferie til Norge....


Prioriteringer for 2010
2010 kommer nok til å bli enda mindre DIS på meg. Jeg har allerede sagt klart fra at jeg er inne i mitt siste år som leder for DIS-Oslo/Akershus. Men jeg har et par oppgaver i DIS-Norge som jeg har lyst til å fortsette med, og som kun trenger min nett-tilstedeværelse.


Med dette ønsker jeg mine følgere gjennom året takk for besøket, og håper å se dere igjen neste år også!


fredag 25. desember 2009

Ancestry.com (igjen)


Har du lett og lett? Og ikke funnet? Noen som absolutt skulle ha vært der? Kanskje en ny leteaksjon er på sin plass. Ancestry har gått gjennom1790-1900 census, og gjort bildene bedre. En del er ny-skannet og en del indexer er gått gjennom og forbedret. Andre censuser er nyindexert. Dette kan altså bety at personer du ikke fant tidligere, faktisk nå kan være mulig å finne!

På bildet under er det en census-side fra 1860, som helt klart er lettere å se for oss, og enklere å indexere riktig. Dette er altså en kjempeforbedring!
Kanskje dette gjør at vi blir kvitt indeksering som jeg har skrevet om før, her og her,
nemlig Sugeborg Alsedasie syndromet.

Jeg ser at Ancestry for tiden kjører 14-dagers gratis abonnement, dette kan være vel verdt å prøve. Dette er helt kurant selvom du må legge igjen din kreditkort-info. Husk å lese alt om hvordan du "av-abonnerer"- og du er helt trygg.
tirsdag 22. desember 2009

Happy Holidays! - God Jul!

Med denne samlingen
av fantastiske vakre vinterbilder ønsker vi venner og familien
En Fredelig Jul og Et Fantastisk Godt Nytt År!


With this collection of
beautiful pictures from winterwonderland,
we wish all friends and family
A Merry Christmas and A Happy New Year!


søndag 20. desember 2009

For en fantastisk dag - med storm i kastene!


Når man våkner klokka 04.00 etter en deilig natts søvn på et par timer, ja da kan dagen virke utrolig lang! Denne dagen har vært veldig lang, men også veldig fin!

Rundt 04.30 starta jeg leitinga, og etter en times leting hadde jeg informasjon om slekt for 2 av mine nye bekjente i EGSF. En fra Sverige og en fra Norge.
 • Mr. El har egentlig full kontroll på slekta, men har et gap på noen år på bestefar fra Sverige, og rykter i familien sier at han hadde et opphold i Oslo. Jeg har funnet ut at ryktet sannsynligvis er litt sant.
 • Fru Maren har bestefars familie fra Norge, og  lurer veldig på hvor. De immigrerte før 1867, så det kan bli en liten nøtt, men jeg tror jeg er på gli, og har store muligheter! Mangler bare svar på noen spørsmål fra Maren, så kan vi begynne å jobbe!
Rundt 07.00  kom gubben, satte på kaffe og satte seg ved bordet vi deler til pc-kos Litt prat med Torill og Liv utpå, litt brødskive med peanøttsmør til frokost, klesvask og pakking av et par julegaver, så var plutselig klokka nok til å kjøre til Venice, 20 minutter fra oss. Vi skulle bytte bil (egentlig fornye leiebilkontrakt). Vi ble enige om å beholde den lille sølvfargede Mazdaen, man vet hva man har men ikke hva man får!

Etter leiebil-fiksing var det "fun my way" - nemlig en tur innom Books-a-Million igjen. Julegaver både til megsel og venner. Siden jeg selv er en bok-frik, så liker jeg å gi bort bøker i julegave og. Så også i år, og de som vet de får gaver fra oss, vet at det er bøker i de harde pakkene. Også litt kalendergaver til venner heime i steinrøysa fant veien i handlekurven!  Gubben betalte regninga, (takk kjære - sparte meg for mer enn  USD 110,- og da har vi trukket fra rabatt for både god oppførsel og medlemsskap!


Siden gubberten spanderte julelektyren, spanderte jeg lunsj på en av favoritt-stedene, nemlig  Chilis. Dette er et sted hvor de serverer deilig mat til hyggelig pris, og drikke er 2 for one... kjempesympatisk!!  Stedet var stappa med besøk, helt klart et sted hvor folket i nabolaget tok sin lunsj. Her er det såpass hyggelige priser at man ikke behøver å være redd for å måtte betale skatt fordi man overstiger de norske myndighetenes grense for skattlagt overtidsmat, og de fleste er uansett hjemmefra mer enn 12 timer. SÅ det går fint! Min favoritt her er burgern til høyre...

Jaja, så hjem og ta en dusj, for så å komme oss over til gode venner Jim og Ron, en liten for-drink og hilse på Niki, Amber og Ashley - hhv. Hund Katt Katt. Så over i deres bil, fyke over til den andre siden av byen for å dra på christmasparty hos Roger og Bob. For et HUS!

Alle vet at amerikanere ofte er totalt supermegasprø når det gjelder å feire høytider av en hver art. Her nede hvor vi bor, er det ikke noe unntak, og amerikanere er jo amerkanere, right? I dag var vi altså hos Roger/Bob. Huset deres ligger litt utenfor allfarvei, faktisk litt ute i jungelfølelse! Herlig! Huset er ikke noe større enn et gjennomsnitts husbankhus, men her i US er de utrolig flinke med planløsninger, og det føles faktisk digert. Men det ble trangt med 40 gjester og julejul. Hallejula! Et juletre på nærmere 3 meter, med kun hjemmelaget julepynt. Jeg snakker lekker pynt, av alt muligrart. Hekla snøroser, Trefigurer. Lyspærer. Papir. Glass-figurer, Klesklyper.  Popcorn. Ja. Lenkene på juletreet var faktisk laget av popcorn sydd inn på fiskesnøre! De hvite lenkene du ser på bildet er EkTe PoPcOrN!  Og under dette enorme treet, hadde de laget en vakker landsby på ca 3, kvadratmeter! Ja - jeg er imponert. All julepynten i huset var hjemmelaget. Og vi, alle gjestene, fikk med oss en gavepose hjem med hjemmelaget julepynt av forskjellig slag, og de var fine!! Puh - jeg er rørt og imponert! Bob/Roger er i 60-70 årene og de har laget julepynt av arvegods etter sine bestemødre,  heklebrikker, strikkeoppskrifter, kjøkkenredskaper osv osv!

Så hva har denne festen med slekt og slikt å gjøre? Jo.. På festen møtte vi 1 dame med pappa født i Oslo på slutten av 1800-tallet, og en mann som drev slektsforskning og hadde polsk/danske aner! Nye medlemmer for EGSF og DIS-Florida?? De skulle komme på møtet på biblioteket i januar!


Jaja, etter julepartyet var det å stikke til Keith for å feire gammelmanns bursdag. 48 år a-gitt!! wøøw!  You old fart! Han eier vårt lokale vannhull, og er en herlig fyr! Happy Birthday Keith! 


Lang dags ferd mot natt, og når vi kom hjem var det en haug med sms- og mms meldinger på mobilen - den fikk lov å bli hjemme i dag...

Da var det å fortsette med letingen etter Mr. El og Fru Maren sin slekt - de er begge veldig spennende!!!

onsdag 16. desember 2009

Englewood Genealogical Society of Florida Inc.


Today I have been at the christmas-meeting in the genelogical society for Englewood area. Lots of really nice people, food, music and some genealogy-speak.

The society has had a great year, with almost 30 new members since I joined in December last year. This tell us something about the huge interest for genealogy, the need of social contact and education. Lots of the members, both in our societies in Norway and this in Englewood are older than me, and that is understandable. Because genealogy takes up so much of your time, you don't have time to do it as much as you want if you have to combine with work or kids. (or especially both!).

Many of the members in Englewood G.S.F live "up north" during the summer months, just like myself (I live where Santa lives, close to the North Pole according to friends "down here". This gives the same problems, or should we say, challenges as we have in DIS-Oslo/Akershus, lots of people are from other places than the local spot we are at! We therefore need to learn how to use the Internet, and how to communicate on e-mail, Facebook, Twitter, Blog and other social networks out there. I am really looking forward to the next meeting, "Social Networking for Genealogists" with Drew Smith. He has written a book about this, and I have borrowed it from Sue (thanks Sue) to read before the meeting. Really looking forward to it!!


This is Erik Elg (Moose). He came with us all the way from Norway. He is dressed up in a norway-sweater, with a Norway/USA friendship pin and a DISpin. All dressed up and no place to go?


This is Sue Davis and the moose (moose to the left) - Sue is the president of Englewood Genealogical Society, and it looks like she loves her job there!

Two presidents and a moose...


This is Maren Thompson - Maren is a very norwegian name. And she has done a lot of work on her norwegian genealogy, but has some brickwalls. Looking forward to get her e-mail with her information, so I can help her with her Knutsons that came to Chicago.


Speaks for itself...


lørdag 12. desember 2009

Spesial-butikk for fingernemme og andre..

I går var jeg innom en av mine yndlingsbutikker. Michaels. Dette er en butikk som har "alt" fra strikkegarn til ramme-fabrikk. Jeg kan gå berserk der, de har nemlig et halvt mål bare med fotoalbum-remedier. Og det er liksom der jeg havner. Så i går ble det hamstret 30cmx30cm papir til fotoalbumene mine som skal være med himover. De har papirkvaliteter man kan ønske, i mønstre og fargesjatteringer en album-gal kan begjære. Jeg fikk også sjoppa med meg en aviskurv til alle tidsskriftene vi har liggende, kart og blader og sånn som gjerne flyter under bordet. Nå ble det sysaker i ordenen gitt! Michaels har et enormt utvalg av kurver i alle fasonger og farger og kvaliteter dersom man ønsker å lage noe morsomt.Men - det artigste jeg fikk med meg fra Michaels i går, var et sett for å lage et familietre til disse standard str. scrapbook-album (30x30cm - eller 12x12incher) Dette kjøpte jeg mest for å se om det kan brukes til noe fornuftig, og jammen tror jeg ikke at det kan være noe!

Skel bli spennende å prøve, men venter nok til jeg kommer til gamlelandet....

torsdag 10. desember 2009

Mysteriet Gunder Gautesen - født 1774 på "Houchedalen" i Lunder, Norderhov

Gunder var broren til min 4x tippoldemor Guri Gautesdatter. De var helsøsken i en ungeflokk bestående av 18 barn.

Gaute Isaksen var fra Sørsdal i Norderhov, og han giftet seg først den 27. juli 1747 med Guri Paulsdatter fra Haukedal. De giftet seg i Lunder, Norderhov. De fikk 6 barn. Guri Paulsdatter døde på Haukedal i 1756, og Gaute giftet seg igjen med Kari Gundersdatter f. ca 1733 året etter Guri døde. Som oppkallingsreglene var, ble første jentebarnet, Guri f. 1758, oppkalt etter Gautes første kone. Denne Guri døde imidlertid tidlig, og 10 år etter kom min 4x tippoldemor Guri Gautesdatter f. født 1768 på Haukedalen, døpt i Lunder kirke 7. februar 1768.

Gaute Isaksen var en produktiv mann. I hvertfall når det kom til barn. Gaute og Guri fikk sammen 6 barn. Guri døde altså i 1757, og med kone nummer to fikk han ytterligere 12 barn! Altså til sammen 18 barn med 2 koner!
En av disse barna var altså Gunder. Gunder var helbror til min 4x tippoldemor, og født som nr. 9 i ungeflokken. (en rekke av barna døde små).. I 1801 bodde Gunder hos sin søster (mine 4x tippoldeforeldre), Kari Gautesdater og hennes mann Nils Paulsen på Trøgsle


en liten gård ikke så langt fra Sundvolden. (bildet av huset på Trøgsle er tatt av Liv Ofsdal)  Gunder var "Soldat ved en af de danske regimente". Faren, Gaute Isaksen bodde på Sundvolden i samme tellingen, han hadde føderåd.

Gunder giftet seg veldig ung, i Hole kirke 27. desember 1791 med Anne Ellingsdatter (1775-1793), også hun veldig ung. Anne var fra Kroksundet i Hole. Hun var datter av Elling Jacobsen (1735-1777) og Anne Halgrimsdatter (1745-1804).   De fikk sønnen Anders i 1793, men Anne døde i barsel og Anders vokste opp hos sine besteforerldre, Elling og Anne på Kroksundødegården. Siden de giftet seg så veldig unge, er det å tro at Anne var gravid veldig tidlig, men vi har ikke funnet noe spor av dette i kildene foreløpig. Etter Anne Ellingsdatters død eide Gunder halvparten av av Kroksundødegården Vestre. Denne solgte han i februar 1793 (med faren Gaute Isaksen Sundvollen som "curator) til Peder Svensen for 499 riksadaler.Etter dette, er Gunder sporløst forsvunnet i noen år, utenom altså hans opphold i 1801 på Sundvolden hos søsteren.
Jeg har etterlyst Gunder i mange forskjellige fora, og jeg har hatt skrivelser om ham på mine egne hjemmesider opp gjennom årene. Etter en etterlysning i Slektsforum for et par år siden, fikk vi i hvertfall frikjent Gunder fra beskyldningene om "løs trusestrikk" - han var nemlig utsatt for identitetstyveri! Vi trodde dette var noe som skjer i dagens data-alder, men neida, dette skjedde også tidlig på 1800-tallet. I innlegget på slektsforum er det et brev med mye kildebelagt forsknng som frikjenner vår Gunder, og forteller en del om Brynjulf/Brynil Ingebregtsen som var mannen som kalte seg Gunder (Gundersen, ikke Gautesen).

De løse sidene i kirkeboken som er nevnt i innleggene, ligger nå ute i skannet form, og finnes i kirkeboken for Domkirken i Trondheim, (Ministerialbok nr. 601A07 1770-1819)- , Fødte og døpte 1806, Løse vedlegg 1831, I skiftet etter moren Karie Gundersdatter i 1797, står bla. Gunder Gouthesen, 24 aar gammel ved krigstjeneste i Kiøbenhavn. Det er sannsynligvis til de militære kildene vi må for å kunne finne mer om ham.Jeg lurer på om Gunder dro tilbake til København, eller om han ble i Norge. 

DIS-Norges nye tjeneste for medlemmer - digitaliserte kilder

DIS-Norge har nå (dvs kvelden 9. desember for å være nøyaktig) lansert sin nye tjeneste for medlemmene - nemlig digitale kilder.  I første omgang er det en del folketellinger og andre lister som er avfotografert og lagt ut, og de første avfotograferte kildene er  i hovedsak fra Statsarkivene i Trondheim og Tromsø.

Tjenesten vil være forbeholdt medlemmene i DIS-Norge, og man må derfor logge seg inn med brukernavn/passord.

Takk til de tre som har vært de første til å bidra, Petter Stene, Espen Berg og Per-Olav Broback Rasch. Bra jobba gutter! (lenken til Per-Olavs blogg er lagt inn i ettertid, da han har blogget om prosjektet).


onsdag 9. desember 2009

Sol og anbefalinger...

og da mener jeg ikke sol og sommer sol, men sol.no ...


Viggo har alltid omtale av stafettpinnen, så jeg skal la han få lov å fortsette med den, men når Mette og sol.no anbefaler Livs Digitale verden, må jeg få lov å gratulere!

Liv har de siste 2 månedene hatt en typisk pc-freak sykdom, nemlig skulderproblermer, så hennes blogg har vært litt i hvilemodus. Men - hun prøver allikevel å knotte litt innimellom.

Liv har - som Mette sier i sin anbefaling, en herlig blanding av DIS, Slektsforskning, pusekatter og andre fritidssysler som temaer for sin blogg, og det er alltid kjempekoselig å lese den!

Så ta turen innom Liv sin blogg, og så får vi håpe at hun litt om litt orker å skrive mer og mer!

Gratulerer med runde 2 på Sol-siden kjære venn og slektning!

tirsdag 8. desember 2009

Great Blue Heron - en fantastisk vakker fugl!


Denne karen - great blue heron (Ardea herodias) (Harry blandt venner) - er en stor fugl. Den kan få et vingespenn på over 180 cm! Han er den største av de nord-amerikanske hegrene. og blir gjerne opp til 1,5 meter høy (fra nebb til haletipp). Spiser helst fisk, men har grabber gjerne litt brød om han får det servert, eller en reke om det byr seg. Les mer om Harry og hans artsfrender på Wikipedia: Great Blue Heron

Vi har heron-reir i flere av furutrærne rundt her vi bor, og det er et forferdelig leven når starter hekkingen tidlig på våren. Ganske rart også å se disse enorme fuglene i redene, gjerne begge foreldrene, og en skrikerunge som får mat.

mandag 7. desember 2009

Kreativ Blogger Award - Thank you Astrid!


Today I got my Kreativ Blogger Award. I am not sure what this means, but I am honored, and have to do what told... Astrid (of Trolls and Lemons) gave me the award. Thank you so much, Astrid!

Since it looks like I have to tell 7 "secrets" about my self... here they are:

 • I grew up in Jessheim, a small "town" outside Oslo, Norway
 • I moved 17 times in my life then I found Vålerenga.
 • I have played clarinette and saxophone for 25 years, then I started genealogy...
 • I am a geneaholic and a travaholic (or something like that)
 • I love Shiraz-wines
 • I am in love with my husband and my computer.
 • I have red nails - it is christmas, right?
So - then I have to give the award to other bloggers I like....

Gretas blog - because she writes about travel, genealogy, culture and books!
Heges blog - because she has some good poems and becausealso is a geneaholic
Livs blog - because she is Liv, and then she is my relative, my good friend and she is a geneaholic to.
Viggos blog - because he writes about local history, and he is a good geneaholic friend.
Sues blog - because she is a newbie blogger, and needs it!

Torills blog - because she writes about important stuff in our genealogy society, she is a good friend and she is a geneaholic too! (her blog is not to creative though, but that is not her fault).
Astrids blog - not only because I got this award from her, but i really enjoy reading her blog, and get tips and inspiration for my own genealogy or blogs.


Thank you Astrid!

Fine Art Festival - og Lemon Bay Historical Society

Foreningsliv blomstrer på steder der det er mye folk med mye tid. Så også her i nabolaget. I dag var vi "down town" - hva enn det er i sovebyen vår - der det denne helgen har vært arrangert en "Fine Arts Festival" (bilder fra 2006, men det så sånn ut unntatt for været). Så utrolig mye flott! Jeg tror gårsdagen regnet bort, men i dag var været kjølig (19 grader) og overskya. Kunstneren under jobbet iherdig, og bildet han malte var av en anne verden. Det føltes som om høstfargene og solen var der vi var!


Jeg fant en liten stand for seg selv hvor det sto "Lemon Bay Historical Society", og måtte selvsagt bort og myse. De hadde en bok jeg ikke har! "Englewood - the first 100 years". Etter en liten prat, ble jeg invitert til det neste medlemsmøtet deres, og det skal jeg selvsagt stille på! Jeg har et postkort de aldri har sett, som jeg gleder meg å vise dem!


Den første som er sagt slo seg ned som "settler" her i Englewood var William Goff (1845-1919). Han var sjøkaptein før han kom inn til Lemon Bay.  Han bodde i lille Grove City, som er navnet på postkontoret vårt.
William Goff er født i staten Georgia i 1845 og døde i Florida i 1919. Han kom hit  i 1894, og er ansett som en av pionerene.

I 1900 bodde det 3 personer i Desoto county født i Norge Kanskje jeg må finne ut hvem de var og hvor de kom fra? Det hadde vært veldig spennende!

Jeg har igjen avtalt med Englewood Genealogical Society, så får vi se om vi greier å få til et møte i januar med Norge/Sverige slekt som hovedtema!

torsdag 3. desember 2009

En arti test

Jeg vet jeg har ganske kjappe knottetotter, og derfor var denne testen litt artig (takk Anita).

113 Ord
Speed test

Jeg tok testen et par ganger til og greide ikke å komme opp i det første antallet ord, men det er nesten mer interessant å se disse tallene (for enkeltord er egentlig håpløst å telle, mens antall tastetrykk faktisk er mer reellt, så lenge man skriver feilfritt).


tirsdag 1. desember 2009

Jul uten snø, men med julekalender!Digitalarkivet har - tradisjonen tro - laget en julekalender for oss slektsgale også i år. Dette er blitt en veldig flott tradisjon, og det blir liksom enda litt mer spennende å stå opp på morgenen for å sjekke om det er kommet noe interessant!

Første gave ut i år, er fra Statsarkivet i Bergen, og de "sender julehelsing med skanna merkeregistre for fiskefartøy frå Finnøy, Fister, Jelsa, Stjernarøy, Utsira og Ørsta"


Så nå er det bare å klikke seg inn da - hver dag og pakke opp! Her i Florida er det foreløpig bare naboene som er skvett gale, men det blir litt julejul her og. Jeg har 3 julepynter!

Ha en fin førjulstid folkens!