tirsdag 23. februar 2010

Oslo Byarkiv - Kinderegg - en hel dag med både egen slekfsforskning, KraFT1923 og sjopping!

Det er litt krampe på arkiv-fronten om dagen, Den vågne leser har jo sett at jeg begår Slektsforskerstudiet på Høgskulen i Volda, og den selvvalgte oppgaven vi skal jobbe med utover våren krever sitt. Særlig fordi jeg har valgt å jobbe med noen skikkelige nøtter, som krever en del litt kreative metoder, og en del utradisjonelle grep.

I dag var det altså Kinderegg på Byarkivet.

Først hadde jeg 2 kosetimer på lesesalen. Når jeg kom inn, så satt Elsa der, et veldig aktivt medlem i DIS-OA. Hun ser jeg over alt, både kurs, medlemsmøter og annet. Så plutselig kom de inn - kjente og kjære. Bildet nedenfor er Else og Solveig som jobber intenst med Adressebøkene for Oslo
Så kom Terje - som har masse Vålerenga-slekt, og han er også med og registrerer KraFT1923. Her har han fått kopi av en folketelling for Hedmarksgata på Vålerenga, og er veldig fornøyd!

Det er mange unge og håpefulle slektsforskere, historikere og byarkivarer som har fått gleden av å være med mor go far på jobb denne vinterferieuka. Så også med denne lille karen, som har lovet å jobbe iherdig, så han blir den neste byarkivaren! (bildet er lagt ut med godkjenning av mamma)

Etter å ha skravla litt, jobbet jeg meg gjennom kildene jeg bestilte opp fra magasinet, både folketellinger og annet. Jeg fant en del av det jeg trengte, men andre opplysninger må jeg jobbe videre med. Koselig å se at jentene fra Holmestarnd fant vegen! Bildet under viser 2 nye allmenninger, Anne-Lise og Solveig

Så andre avdeling... Etter intens jobbing og iherdig utnytting av heisen og lesesalspersonalet, var det tid for KraFT-møte. Det er alltid viktig å ha et møtested, et forum å diskutere både problemer og løsninger. Bildet under viser stor-registratorene Solveig og Bjørn. Bjørn er også med i koordineringsgruppa som support-ansvarlig.


Det var flere med på møtet, blant annet Liv og før nevnte Terje med stor slekt i Tigerstaden. Liv har blitt den nye overkikkadoren i KraFT-prosjektet, og sammen med Bjørn på Support er de dynamitt!


Og - tredje godsak i kinderegget (den innerste og mest spennende.. Sjopping!!! Oslo Byarkiv kjenner vår besøkelsestid og de setter bøker, videoer og annen snacks i resepsjonen. Og... jeg er ikke vanskelig å be! 2 bøker ble med hjem i sekken, nemllig

Begge disse bøkene er interessante i forhold til egen slekt, da jeg har hatt minst to slektninger som av ukjent grunn vandret rundt i Mangelsgården (Prindsen) og mange av mine slektninger bodde i de fattigste forstedene av gamle Kristiania på midten av 1800tallet og framover til godt utpå 1900tallet :-) Spennende lesning som skal bli med i Slektsforskerstudentens Ryggsekk  i begynnelsen av mars.

3 kommentarer:

Bjarte sa...

Hørtes ut som et utrolig kjekt arkivbesøk :-) Flott blogga nok en gang Laila. Alltid så kjekt å lese! :-D

Lykke til med studiene! Regner med at det går utrolig bra med dem!

Petter Stene sa...

Er jo det som ble Mangelgården som er der hvor Tuck's gartner jobbet. Har faktisk litt informasjon om den gården i forbindelse med undersøkelser jeg har gjort for han.

Laila Christiansen sa...

Jepp, PetterS - jeg hadde ingen som jobbet der, men som var der i 1900. Den lille boken inneholder mange fine bilder, og mange fine opplysninger.