mandag 4. oktober 2010

Hvor er dette? Noen som vet? (Noen visste)


På dette bildet ses fra høyre: min tippoldemor Marie Charlotta Dahl (f. Eriksson) f.i Stockholm 10 mai 1855. Carl Edon Theodorsen Thorshaug, f. i Gjerdrum 6. februar 1874, Anna Dahl f. 27. november 1880 i Oslo, disse er tante og onkel, og pleieforeldre til den lille jenta foran Anna, som er min farmor Ida Solveig Thorshaug f. på Strævopbråten i Ski 15. mars 1911. 

Jeg regner med at barna og paret stående nedenfor er noen av farmors onkler og tanter, med barn, det gjenstår å identifisere dem.

Men hvor er bildet tatt? Nede i hjørnet står "Pedersen's Eftf., Lysaker. Men, hvis familien er dem jeg tror, så bodde ingen av dem på Lysaker, men i Nittedal og på Lørenskog. Nå er det jo ikke sikkert at fotografen var Pedersen, men det ser ut som dette er trykket sammen med rammen streket opp rundt bildet, det ser ut som bildet er profesjonelt limt på bakplaten. Tett og uten luftbobler

Er det noen som kjenner igjen huset? Bildet må være tatt ca 1916-1920 (farmor er altså f. i 1911 og hun er vel 7-10 år på bildet. 

--------
Oppdatering 1 time etterpå: Dette er huset til Anna og Carl Thorshaug, den gang i Skårerveien 2 på Lørenskog. Men - da er jo neste spørsmål, hvem er de andre menneskene jeg ikke har greid å identifisere?

1 kommentar:

Robert sa...

Hei, la inn en link til din blogg på blogglink.no syntes den var så spennende at det er sikker flere der ute som vil lese den. Vil du ikke ha noen link på blogglink.no så gi meg beskjed så skal jeg fjerne den.