fredag 19. november 2010

Biblioteker har også en utside...

Bibliotek (av gresk: biblio=bok + theke=lager) har som oppgave å oppbevare, katalogisere og låne ut bøker og andre medieformer, samt svare på spørsmål og veilede sine brukere (referansetjenester). (kilde: Wikipedia)

Noen biblioteker gjør dette med et vakrere eksteriør enn andre.

Deichmanske bibliotek i Oslo innvendig (foto: meg)Deichmanske bibliotek i Oslo utenfra (foto: J. P. Fagerback)

Slektsforskere har ofte et tett og godt forhold til biblioteker. Biblioteker har ofte et veldig godt tilbud til slektsforskere. Jeg har ikke tall på timene jeg har sittet på Deichman og lett i slektsbøker og bygdebøker, biografier og adressebøker og rullfilm med aviser! Om det norske bibliotekvesen kan man lese på Wikipedia


Men - har vi tenkt på hvordan disse flotte institusjonene ser ut utenpå? Jeg fikk en epost fra GenealogyWise med en del non-genealogy genealogylinks. Og der var denne utrolige web-siden nevnt, nemlig "Library postcards - Civic pride in a lost America" 

En utrolig samling postkort med bilder av biblioteker rundt i USA, og mange særlig fra Midt-vesten hvor jo våre slektninger hadde en tendens til å slå seg ned.


1 kommentar:

Liv Ofsdal sa...

Artig! Bra med litt fokus på bibliotekverdenen som er som du sier et viktig sted for oss slektsforskere! Pluss i mange andre sammenhenger..
Hilsen fra den bibliotekarbeidende slektningen :)