tirsdag 25. januar 2011

Familysearch.org har også mange godbiter!

Familysearch.org er et sted jeg ofte går når jeg trenger hjelp til å finne kirkebok-innføringer i Norge. Det er millioner av indexerte dåps- vielses og begravelsesinnføringer, mange avskrifter fra kirkebøker og mange donerte data. Jeg bruker som sagt dette som hjelp til å finne folk, ikke som "kilde". Alt jeg finner hos Familysearch.org blir dobbeltsjekket i kirkebøkene.

Mange kvier seg for å abonnere på Ancestry.com for å få tilgang til kilder i USA. Familysearch kan faktisk være et godt alternativ. De har store mengder med amerikanske kilder og indexer online, og dette er gratis!

Ved gå inn her:  Amerikanske baser hos Familysearch.org kan du se hva som er tilgjengelig, og husk: her blir det stadig lagt ut baser, så man bør gå innom av og til for å se hva som er nytt.

Det kan være interessant å se hva som er tilgjengelig for Norge også: Norske baser hos Familysearch.org særlig verdt å merke seg her er materiale fra 1875-tellinga som blir registrert via samarbeidsprosjektet DIS-Norge/RHD og Familysearch.org.

1 kommentar:

Anonym sa...

Å granske i slekta må være spennenest.

http://minblog68.wordpress.com/