tirsdag 23. august 2011

Ancestry.com - 1940 census!

Etter en måneds ferie, jobber jeg med å komme ajour med diverse blogger og info-sider om slektsforskning i inn og utland. Ikke så enkelt å være nesten uten nett i 2 uker!

Men nå er man hjemme i hulen igjen, og det var med stor glede og lett forundring jeg leste en av nyhetene til Ancestry.com!

De annonserte nemlig 17. august at 1940-census som vil bli lansert i midten av april 2012 med over 130 milloner navn indeksert, skal legges ut for gratis søk! Dette er selvsagt et "salgstriks" for å få tak i nye slektsforskere, som ikke vil si seg fornøyd med 1940-censu, men også trenger å gå bakover, og dermed må abonnere på Ancestry.com for å komme videre.

Sitat fra Ancestry:
 “By making this hugely important collection free to the public for an extended period, we hope to inspire a whole new generation of Americans to start researching their family history.”

Eksempel på census 1930 - www.ancestry.com
Dette er et supert tilbud for oss som leter etter nålevende i USA - men vi skal være forsiktige på Slektsforum, da vi ikke bør legge ut for mye info om nålevende der, heller ikke fra USA. Dette selvom opplysningene ligger ute på nettet.  Datatilsynet er opptatt av at det vi gjør, er nemlig å sammenstille data fra flere kilder, som gjør informasjonen om nålevende til en gullgruve for folk med uærlige hensikter. Vi skal også huske på at det ikke er alle i verden som driver slektsforskning.
Ingen kommentarer: