fredag 13. januar 2012

Slektsforskere er ålreite folk!

Jeg har vært i dette rare miljøet 15-16 år, hjulpet mange med både tips og ren hjelp. Mye tid går med på å hjelpe andre, men det er utrolig gøy. Slektsforskning er jo ikke bare å komme "lengst mulig bakover" - det er metodikken, lære om steder, tyde prestemennenes kråketær (de tenkte ikke mye på at en slektsforsker skulle komme etter dem og prøve å tyde det de holdt på med).

En av de jeg har hatt gleden av å hjelpe, og som jeg også hadde gleden av å sitte i styret i DIS-Oslo/Akershus sammen med, er vår tidligere finansminister Ulf O. Sand. I dag sa det "dunk" i postkassa mi igjen, og hva lå der? Jo, Ulf O. Sands "Mine forgjengere - en slektsbok". Det er moro å se resultatene av et nitid arbeid. Ulf har jobbet iherdig, og dette ble resultatet! Så gøy!

Takk for hyggelige ord, Ulf, og tusen tusen takk for et eksemplar av boka di!

Jeg har selvsagt ikke rukket å lese boka enda, men en fort blaing viser at den har mange fine bilder, kart, avisutklipp og historier, brev og mye annet, noe som gjør den spennende og mer fargerik. Ja for det er til og med fargebilder i boka. Kjempebra jobbet, Ulf! Jeg er stolt av å ha vært til hjelp!1 kommentar:

Liv Ofsdal sa...

Denne kunne jeg tenkt meg å ta en titt på! Har jo Ulf i slektstreet mitt :)