torsdag 24. mai 2012

Finn Oldemor på mobilen... (eller: Digitalarkivet - on the go...)

14. mai skrev jeg om det å være ute og farte med mobil og annet digitalt, og allikevel gjøre det man pleier å gjøre hjemme i den støvete hulen jeg stort sett bebor....  I fjor skrev jeg også om telefon og slekt - men da om Arkivportalen. Jeg har enda ikke hatt glede av denne slik den er ment å være, men det sier mer om at jeg ikke har hatt behovet tror jeg!
Pc og telefon - to gode venner her i huset!

Digitalarkivet jobber nå med å overføre alle sine millioner av datalinjer over i det nye søkesystemet de laget til lanseringen av 1910-tellingen. Nå er også 1865-tellingen overført i ny drakt, og samtidig har Digitalarkivet lansert sin "app" versjon 2. Denne ble behørig omtalt hos Digitalarkivet i dag.

Artig var det at journalist Hege fra NRK.no ringte meg utpå dagen i dag og lurte på hva jeg mente om denne "appen" - og jeg synes den er super. Jeg tror jeg - uten å overdrive - har fått minst 10 spørsmål ute blant de ikkeslektsbasillbitte - om jeg kan fortelle dem om søk etter tipper. Nå drar jeg fram telefonen lille røde og imponerer :)

Så resultatet av samtalen med Hege kan du se her

i artikkelen er det også lenker til en del andre artikler som omhandler slektsforskning. Flott at pressen synes vi er interessante!!!

Utrolig moro at media faktisk er interessert i denne rare hobbien vår!!! 


Ingen kommentarer: