lørdag 22. september 2012

Familiebibler og nekrologer (Family bibles and obituaries)

 Et av de store utfordringene for en slektsforsker kan være å finne igjen kvinnelige slektninger. Disse gifter seg og bytter navn. Kanskje til og med opp til et par-tre ganger i livet.

Vi har vært så heldige å få kontakt med  firmenning Colleen i USA som er etterkommer etter min oldefars søster. Colleen googlet sine oldeforeldre, og fant min hjemmeside der jeg har lagt ut slektsforbindelsene.

Fra Colleen fikk jeg så kopier av 2 sider av en familiebibel hvor Lars Larsen og Karine Christofersdatter (Myhrer) og deres barn er skrevet sirlig inn. Den ene siden med Fødsler, den andre siden med Dødsfald. Fødslene hadde jeg allerede fra andre kilder i USA, men dødsfallsdatoene er ikke alltid like lett å finne.

Familiebibel - eier: Colleen's familie i USAFamliebibel - eier: Colleen's familie i USA
Den viktigste informasjonen på denne siden over dødsfallene, er faktisk at alle døtrene er skrevet med sine gifte navn! Dette gjorde at jeg kunne bruke Social Security Death indexen til å finne ut hvor de døde. Men - også finne ut mer om dem og familiene.Fra Dødsfaldsiden:
Karine Larsen døde den 13 Oktober 1899. Begraven den 17de Oktober 1899. Karl Larson døde den 26. Februar 1875. (Parents) Dette har nok Lars selv skrevet inn, siden det står på norsk!
Lars Larsen died May 13th 1926 (Taylor Co. was burried in the Lessor Cemetery May 17th 1926
Charlie Larsen died Jan 7th 1947 buried Sat. Jan 11th in West Duluth Cemetery
Lorenz Larsen died Oct 5th 1951
Christine Gordon died Jan 1952
Albert died June 1953
Hilda Muchert died Jan9th 1960
Martha Hecker died April 13th 1963
Inga Dugan Jan 30 190
Emma Johnson died
Martin Larsen died
Oscar Larsen died

Dette var utrolig nyttig informasjon. Sæelig da jeg så fikk tak i en obituary etter sønnen Charles som døde i 1947. I denne obituarien var det nemli listet hvem av søsknene som levde etter hans død. Og en nyttig oppdagelse, i obituarien er søstrene ført inn kun som sine menns koner!

Fra Obituary, Duluth News Tribune:
Charles Larsen, 68 .. died yesterday...
Surviving are [...] four brothers, Lawrene Coteur d'Alene Idaho, Martin, Pulaski, Wis; Albert, Racine, Wis, and Oscar, Burbank, Calif.
Så det interessante:
five sisters, Mrs. Edward Dugan, Mrs Emma Johnson and Mrs. Hilda Mther, all of Chicago; Mrs Elmer Hecker, Racine and Mrs Christine Gordon, Whitewater, Wis.

I obituarien er listet alle de nærmeste pårørende til Charles. Særlig interessant er det i dette tilfellet at søstrene ikke er nevnt som "seg selv" - men som sine menns koner!
Christine Gordon var gift med en (John) Gordon,(han døde i 1926)

Hilda Muchert (Muther) var gift med George Muther (han døde i 1922)
Martha Hecker er i obituarien mrs. Elmer Hecker
Inga Dugan er i obituarien mrs. Edward Dugan
Emma Johnson var enke etter en Johnson (som vi ennå ikke har greid å finne ut av) - Emma døde i 1972, 101 år gammel!

Det er også notert hvor brødrene bodde, og det er fullt mulig å finne dem i 1940-census på bakgrunn av denne obituarien, og med siden fra Familiebibelen med fødselsdatoer.
Ingen kommentarer: