lørdag 28. januar 2012

1940 census and Englewood Genealogical Society FL Inc.

A couple of days ago, I got an e-mail from Sue, the president of EGSFl. She was contacted by FamilySearch, about the 1940-census. It will be released April 2nd this year, and will be a great new resource to use in our research for our relatives in the US.

As a member of the EGSFl I am invited to be an indexer, and I will actually consider that, it is really great that FamilySearch puts this out for free to everyone! The society's members are invited to work with the census from Florida, because of local knowledge. But, actually I can see that if others wants to help indexing, they can contact FS here: FamilySearch and the 1940 census


132 million people were living in the 48 Continental United States in 1940. Around 50 of all those people, are relatives that I am researching, and maybe this census will give me the answer as to where they ended up?

New, interesting questions were asked:
  • Where people lived 5 years before (this is great, maybe I can find my great-grand-aunt)
  • Highest educational grade achieved (I don't think she had any education, but, maybe?)
  • Detailed income and occupation (this is also very interesting, as I am wondering what my great-grand-aunt did for a living)
Even if the question was to the members of EGSFl, I know that FS also wants others to help indexing.

From FamilySearch:

Full, Free Access Is Coming

FamilySearch.org and its partners will start publishing the 1940 U.S. Federal Census for free on April 2, 2012, the day the census is released by NARA. FamilySearch.org will also provide digital images to tens of thousands of volunteers to start transcribing the records so they become searchable.
Complete publication of the index will depend on how many volunteers like you can help.


fredag 13. januar 2012

Vikingroots - Slektsnytt

Dette er ganske så trist - jeg fikk mail forrige dagen om at redaksjonen i Slektsnytt måtte kaste inn håndkleet.


Mange fine artikler, interessante intervjuer... men jeg skjønner at det er for mye jobb og for lite penger i et såpass lite marked som vårt lille lange land.

Jeg har skrevet om bladet her http://lailanc.blogspot.com/search?q=vikingroots

Håper dere orker å starte opp igjen, kanskje med mer støtte i banken!!! :)

Slektsforskere er ålreite folk!

Jeg har vært i dette rare miljøet 15-16 år, hjulpet mange med både tips og ren hjelp. Mye tid går med på å hjelpe andre, men det er utrolig gøy. Slektsforskning er jo ikke bare å komme "lengst mulig bakover" - det er metodikken, lære om steder, tyde prestemennenes kråketær (de tenkte ikke mye på at en slektsforsker skulle komme etter dem og prøve å tyde det de holdt på med).

En av de jeg har hatt gleden av å hjelpe, og som jeg også hadde gleden av å sitte i styret i DIS-Oslo/Akershus sammen med, er vår tidligere finansminister Ulf O. Sand. I dag sa det "dunk" i postkassa mi igjen, og hva lå der? Jo, Ulf O. Sands "Mine forgjengere - en slektsbok". Det er moro å se resultatene av et nitid arbeid. Ulf har jobbet iherdig, og dette ble resultatet! Så gøy!

Takk for hyggelige ord, Ulf, og tusen tusen takk for et eksemplar av boka di!

Jeg har selvsagt ikke rukket å lese boka enda, men en fort blaing viser at den har mange fine bilder, kart, avisutklipp og historier, brev og mye annet, noe som gjør den spennende og mer fargerik. Ja for det er til og med fargebilder i boka. Kjempebra jobbet, Ulf! Jeg er stolt av å ha vært til hjelp!søndag 1. januar 2012

Postkassa med alle godsakene!

Etter noen deilige uker i Englewood, har vi igjen kommet tilbkake til Oslo. Riktignok en måned for tidlig, av helt private årsaker, og så drar vi ned igjen en uke tidligere enn returen var planlagt. Da blir det ikke så galt allikevel.

Det er helt ok å være i Norge også, særlig når Oslo viser seg fra en ganske snøfri side, og ikke fryser seg inn i marg og bein.

Postkassa vår var igjen fylt opp av godsaker og julekort. Den viktige posten blir videreformidlet av god huspasser og nabo, så vi ikke går glipp av en eneste regning....

I posen med post vi ikke prioriterer å få ettersendt lå det en fin bunke med lesestoff til meg, som jeg skal kose meg med framover mellom slektsforskerjobbing. Kanskje jeg får tid til litt seriøs blogging og, det har vært skralt med det i det siste.

  • Norsk Slektshistorisk Forening har sendt meg NST Bind XLII - Hefte 3-4 (Oslo 2010-(2011)
  • Romerike Historielag sendte ut sitt nr. 4 av Skytilen for 2011 (årgang 28 faktisk)
  • Ullensaker Historielag sendte meg "Historiske glimt fra Ullensaker" nr. 2 2011 - årgang 6)
  • Norsk Slektshistorisk Forening sendte også ut Genealogen, nr. 2/2011 
  • Vålerenga Historielags "Mer gammelt enn Nytt" nr 4/2011
  • DIS-Norges Slekt og Data nr. 4/2011
  • Blaker og Sørum Historielag sitt "Sørum-Speilet nr. 5/2011 rakk også å komme i postkassen før nyttår!

Mye interessant lesestoff, og flere medlemsskap som må fornyes!!

Godt nytt år til alle som følger bloggen min!