onsdag 4. april 2012

Den første personen født i Norge er indeksert i 1940-census!

En av slektssamfunnets eldste og beste bloggere er Dick Eastman. (Du finner lenke til bloggen hans i min bloggrull til venstre).


I hans siste innlegg forteller han om MyHeritage som også bedriver indeksering av 1940-census. (dette hadde jeg ikke fått med meg, enda jeg er medlem der) De har fått ut et county i staten Rhode Island, Bristol. Det kan se ut som det bodde 3.981 sjeler i countiet i 1940.

Jeg tok et kjapt søk på personer f. i Norge, og jammen var det ikke en dame der, Borghild Cole f. 1896 i Norge.

Her ser vi hvordan skjemaet ser ut, og hva slags informasjon som er blitt indeksert. Og - MyHeritage har norsk ledetekst om man er på fra Norge.

Det er jo synd at flere sitter og gjør samme jobben, for det ser vel ut som om Myheritage, Archives.com (samarbeid mellom Familysearch, Archives.com og Findmypast.com) og eventuelt Ancestry.com sitter og gjør samme samme jobben hver for seg, for så å legge dette på nett. 

Men dette er spennende saker, og når jeg ser på Familysearch.com sin side om Florida, er jeg stolt over at "min" egen Englewood Genealogical Society er med på indekseringen! Selvom de har lagt inn lenken til EGSFL feil da... lenken til foreningen er http://www.egslf.org.

mandag 2. april 2012

1940-census online - do you have some extra time?Today (April 2nd 2012) NARA released the digital images of the 1940 Unites States Federal Census.

The census-forms can be found here: http://www.1940census.net/1940_census_form.php 
(easier to see than in my blogpost the other day)

And here you can see the questions: http://www.1940census.net/1940_census_questions.php


Even though the 1940 census images are released, they are not all uploaded yet. I saw today that Delaware, Virginia, Rhode Island and a couple of other states have been uploaded.

Here you can read how to find your family in the census (because it is not yet indexed).
https://the1940census.com/find-family-1940-census-infographic/


1940 census archives.com
Archives.com asked us to: Share this infographic (and so I have now done :)

The census images will be uploaded and made available on Archives.com (has been selected by National Archives to host the 1940-census), FindMyPast.com, and FamilySearch.org for free for everyone to use.

To get this searchable for free, they need volunteers. Do you have some extra time? I am sure they need all the help they can get. If you only have time for a couple sheets, I am sure they need your help! And I know that they already have contacted the genealogical societies in the US to get volunteers from each area, to get people with local knowledge to work on the indexing.

Read here to get information on how to volunteer!


søndag 1. april 2012

Gaven til den som har "alt"

kan ofte være noe "å ha det i"... men ikke alle trenger ny koffert... så da tenkte vi noe annet...

Datteren til en venn av oss kom til meg i fjor og lurte på om vi ikke kunne lage en slektstavle til pappaen hennes på 60-års dagen.

Mye info er hentet av familien, nå er det opp til meg å jobbe meg bakover til tipptippoldeforeldre på alle linjer. En linje stopper dessverre allerede på bestefaren, da det ikke er mulig å kunne bekrefte hvilken person som er den rette. Sånn er det i de aller fleste familier, man  har en tipp eller beste som ble født uten at foreldrene var/ble gift. Skam i gamle dager, nå mer normalt enn barn født i ekteskap. Wikipedia har en artikkel om dette temaet her.

Som selve gaven bruker vi som regel Norsk Slektshistorisk forenings prydtavle, og resultatet ser gjerne slik ut når vi er ferdige:

tavle til min bror på 50 års dagen - foto: meg.

Så får vi se da, om jeg greier å fylle ut de fleste linjene utenom den helt til venstre....