mandag 15. april 2013

En introduksjon til slektforskning i Oslo torsdag 2. mai!

Meter på meter med protokoller...

Jeg har blogget mye tidligere om byarkivet - denne fantastiske institusjonen som ligger i de gamle lokalene til Kristinia Bryggeri i Maridalsveien 3. Oslo byarkiv samler inn og tilgjengeliggjør arkivskattene i disse lokalen som kommunen overtok i 1971. Oslo kommune kjøpte eiendommen da brusfabrikken flyttet til Alnabru. Det ble kommunale kontorer og senere lokaler for Oslo Byarkiv. 

Nå inviterer Oslo Byarkiv igjen slektsforskerne til å ta turen til Maridalsveien 3. Følg med på hjemmesiden om det blir endringer eller om det kommer tilleggsinformasjon. Byarkivet er selvsagt også på Facebook

De skriver på sine nettsider:
foto: Laila Christiansen
Unn og Johanne skal fortelle om slekt i Oslo
foto: Laila Christiansen
Torsdag 2. mai inviterer Byarkivet til foredrag om våre mest brukte kilder til slektsforskning i Oslo og Aker. Vi viser våre viktigste kilder og veien til å bruke dem

Mellom kl. 11 og 12 vil Johanne Bergkvist og Unn Hovdhaugen i Byarkivet fortelle om slekt i Oslo. Lesesalen er åpen 12-18, og det er god mulighet til å granske i egen slekt. 

De skal også lage en ressursgruppe for slektsforskning i Oslo, det blir spennende å se hva den skal gjøre og jobbe med. Jeg  har selvsagt meldt min interesse, håper det blir mange kjente i denne ressursgruppen!

Og ja - det å kunne gå på arkivene er en av de få tingene jeg savner når jeg er i USA....

Ingen kommentarer: