torsdag 6. februar 2014

Familysearch med stort nytt Indekserings-prosjekt!

Jeg fortalte i går om vesken full av brosjyrer:

En av brosjyrene var mer spennende og matnyttig en de andre. Nemlig en med en flott pirat på forsiden (jeg er ikke egentlig så glad i pirater) - med overskriften: Dead Men Tell no Tales - but their obituaries do!!

En ting er at det visstnok er en konkurranse om å bli tatt bilde av med denne skumle mannen, men det viktige står litt lenger ned på brosjyren: "Help unlock the treasure"...

På baksiden står det (fritt oversatt)
"Millioner av historier fra obituariene er foreløpig utilgjengelig i aviser og arkiver.

Bli med alle de som allerede er med av FamilySearch Indexing volunteers med å åpne denne skattkisten med millioner av navn og familiehistorie!"

Dette er utrolig spennende, og jeg kommer til å stikke bort til FamilySearch-standen senere i dag for å undersøke saken nærmere!

Det står ofte en del å lese i Deseret News om revolusjonerende saker som blir lansert her på Rootstech, eller i slektsforskerverden for øvrig. Dette var en av dem, samt at det i går kveld på blogger/media-arrangementet (for offesielle bloggere - jeg er ikke det) - ble lansert at alle medlemmer av LDS kirken vil etter hvert få gratis adgang til Ancestry.com, MyHeritage og FindMyPast.com

Kilder:
Familysearch.org og brosjyre
Deseret News

Ingen kommentarer: